Site coolinaria.ro

Alimentele si frumusetea


Alimentele si frumusetea Multe alimente fie integral fie printr-unul din ingredientele lor ofera beneficii nu doar pentru sanatatea organismului ci ne pot ajuta sa aratam mai frumosi sau macar mai prezentabili. Se cunosc nenumarate exemple de produse destinate in primul rand alimentatiei, care au insa si valente cosmetice putand servi in egala masura si ca adjuvanti in tratamentele de infrumusetare.

Pentru par stralucitor si curat se recomanda, de exemplu, masarea scalpului cu o solutie compusa din ulei de masline si ulei de migdale. Se maseaza scalpul cu aceasta solutie, se lasa timp de 10-15 minute si apoi se spala parul cu samponul preferat. Este un remediu bun si pentru stoparea caderii parului.

Din mierea de albine si pasta fina de migdale se poate prepara un demachiant excelent daca se adauga si putina zeama de lamaie. Se freaca usor fata si gatul cu acest amestec si se curata apoi cu apa calduta.

Pentru ten placut se poate folosi albusul de la un ou mixat cu putin zahar dupa care se aplica solutia pe fata si pe gat. Se lasa timp de 10-15 minute, apoi se clateste cu apa calduta. Pielea va deveni in scurta vreme mai elastica, iar ridurile aproape se vor estompa complet.

Pentru un aspect stralucitor al pielii necesar in anumite momente mai mult sau mai putin oficiale se poate folosi o rosie coapta care se taie in doua si se freaca fata sau chiar si corpul cu cele doua jumatati pielea capatand apoi o aparenta foarte stralucitoare.

Inainte de culcare doua felii de castravete verde plasate pe pleoapele inchise vor indeparta cearcanele aproape miraculos. In acelasi timp ochii se relaxeaza numai bine si dvs. va veti simti mult mai placut dupa aceea.

Mizeria care se ia greu de pe fata poate fi indepartata cu ajutorul unui amestec de faina de naut si lapte rece care se aplica pe fata si se lasa sa se usuce bine. Se freaca apoi fata usor si apoi se spala cu apa la temperatura camerei.

Apa de consum este un excelent remediu pentru frumusetea noastra de zi cu zi si nu e deloc rau daca bem cat mai multa apa proaspata peste zi pentru ca acest lucru cu siguranta ne va ajuta sa aratam si sa ne simtim mai frumosi.

Autor:  Lucia Mihailescu