Site coolinaria.ro

Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa eficienta o reprezinta uleiul de cocos.
Daca l-ai folosit pana acum la gatit, ei bine, a sosit momentul sa-l incluzi si in ritualurile de infrumusetare. Uite cum:

1. Crema de maini
Seara de seara maseaza-ti mainile cu ulei de cocos, apoi acopera-le cu manusi din bumbac. Astfel, nutrientii din ulei vor fi absorbiti mai bine, iar pielea va fi si mai catifelata.

2. Hidratant pentru piele
Renunta la cremele parfumate pentru ten in favoarea uleiului de cocos. Aplica-l pe fata intr-un strat subtire seara si vei vedea ca, in scurt timp, pielea va fi mai moale, mai elastica si mai placuta la atingere.

3. Impotriva celulitei
Ca sa scapi de aspectul de portocala, pe care il are pielea, foloseste o crema homemade. Amesteca miere si ulei de cocos si aplica pe locurile problema in fiecare seara, apoi maseaza. Daca o vei face cu regularitate, celulita va disparea in cateva saptamani. Nu uita, de asemenea, sa te hidratezi corect.



4. Pentru cuticule frumoase
Este de la sine inteles ca mainile si, implicit, cuticulele se usuca atunci cand utilizezi produse de curatenie, fara a te proteja cu manusi. Ca sa le hidratezi si sa-si recapete aspectul placut, unge cuticulele cu putin ulei de cocos, apoi maseaza, ca sa intre in piele.

5. Inlocuitor al spumei de ras
Poate parea ciudat, dar uleiul de cocos este excelent atunci cand vrei sa folosesti lama de ras. Nu doar ca aceasta va aluneca mai usor, dar la final vei avea si o piele mai fina.

6. Impotriva caderii parului
Maseaza-ti scalpul de trei-patru ori pe saptamana, timp de 10 minute, cu ulei de cocos. Nu ai nevoie mai mult de 1 lingurita. Astfel, vei imbunatati circulatia sangelui din acea zona, iar pielea va absorbi acizii grasi omega-3. Cine doreste, poate adauga in ulei si 4 picaturi de ulei esential de rozmarin, intrucat si acesta favorizeaza cresterea firelor de par. Dupa masaj, acopera capul cu un prosop. Caldura va stimula absorbtia nutrientilor. Spala apoi parul cu un sampon obisnuit.

7. Impotriva venelor umflate
Adesea, femeile evita sa poarte rochii sau fuste din cauza venelor proeminente de pe pulpa piciorului. Daca si tu esti intr-o asemenea situatie, ca sa scapi de neplacere, iti recomandam masajul regulat cu ulei de cocos. S-a dovedit stiintific ca, utilizat zilnic, acesta amelioreaza simptomele varicelor.

Autor:  Alina Tibichi