Site coolinaria.ro

Idei pentru un gatit usor


Idei pentru un gatit usor Cand spalam orezul folosim mai multe ape si abia apoi il punem putin la scurs. Nu lasati orezul prea mult in apa pentru ca se va umfla si se pierd astfel la scurs multe vitamine.

Excesul de sare din bucate poate fi remediat cu felii de cartofi, felii de rosii sau o lingura de zahar in cazuri extreme.

Carnea nu se sareaza niciodata inainte de a fi gatita. Se adauga si sare, dar abia pe la jumatatea timpului de gatit.

Daca supa sau tocanita vi se pare prea subtire o puteti ingrosa adaugand putin faina de porumb care este un bun agent de ingrosare. Bineinteles, inainte de a adauga faina de porumb o veti amesteca in putina apa calduta pentru a nu face cocoloase.

La prepararea pastelor fainoase se adauga sarea in apa in care se fierb acestea pentru ca altfel va fi mai dificil sa le saram dupa ce sunt gata.

Orezul nu se va lipi de oala de gatit daca se adauga si o lingura de ulei in apa in care se pune la fiert. In plus boabele se vor separa mai bine astfel.

Atunci cand prajim peste sau alte produse cu continut de apa si grasimi si dorim sa nu sara uleiul din tigaie putem adauga o feliuta de fruct de tamarin in ulei pentru a calma lucrurile.

Cea mai buna cale de a taia ceapa fara usturimi de ochi este sa o lasam 5 minute la congelator si abia apoi sa trecem la taiatul ei. Daca nu avem frigiderul la dispozitie atunci o vom pune in apa rece si astfel vom putea sa o taiem fara probleme.

Carnea de pasare, puiul intreg, dar si pulpele sunt mai usor de gatit si mai gustoase daca se indeparteaza pielita. Astfel scapam si de grasimile nesanatoase ale carnii de pasare.

La fierberea sau prajirea zarzavaturilor putem adauga un varf de lingurita de zahar pentru a le pastra astfel culoarea originala.

Zarzavaturile se tin in apa rece, proaspata inainte de a fi preparate deoarece astfel isi vor pastra mai bine culoarea si proprietatile lor nutritive.

Merele incepute nu se vor innegri daca le protejam partea taiata cu putina zeama de lamaie sau de portocala.

Rosiile nu se pun la pastrare cu tot cu frunze ci acestea se indeparteaza mai inainte.

Farfuriile rotunde sunt intotdeauna de preferat atunci cand incalzim mancarea la cuptorul cu microunde deoarece astfel caldura se distribuie egal si mai bine.

Cafeaua isi pastreaza mai bine aroma daca o tinem la rece, la frigider.

Autor:  Lucia Mihailescu