Site coolinaria.ro

Strugurii - miracole in forma de ciorchine


Strugurii - miracole in forma de ciorchine Nu am crezut niciodata ca strugurii pot avea atât de multe calitati pâna de curând când mama mea a început sa îmi spuna de fiecare data când vorbim la telefon sa manânc struguri. Stie ca lucrez foarte mult în fata calculatorului si a auzit ea ca este bine ca cei care depun mult efort intelectual sa consume cât mai multi struguri. Asa o fi, am zis eu, pentru ca mama stie mereu mai bine. Îmi plac strugurii oricum asa ca, de ce nu, am zis. Si de ce sa nu ma informez mai bine despre asta si sa te conving si pe tine sa profiti de beneficiile pe care ti le pot aduce aceste fructe?

Strugurii contin 73% apa si 23% monozaharide, celuloza, pectina, acid tartric si materii minerale iar 4% vitamine (complexul B, C, A, PP, K) si potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si siliciu. Cred ca as putea încheia articolul aici, pentru ca ceva ce contine atâtea lucruri nu poate sa nu fie un aliment ideal pentru organism. Voi continua totusi si îti voi spune ca strugurii sunt recomandati în tratarea unor boli precum reumatismul, guta, bolile de piele, etc si poate constitui un excelent produs cosmetic. Cura cu struguri este minunata pentru persoanele care doresc sa scape de kilogramele în plus.
Consumul de struguri are nenumarate avantaje si tin neaparat sa îti enumar câteva:
- stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea toxinelor;
- determina îmbunatatirea functiilor hepatice si renale;
- asigura o buna hidratare si un aport optim de vitamine în corp;
- conduce la scaderea tensiunii arteriale;
- amelioreaza simptomele unor boli precum: reumatismul, guta si artroza;
- combate anemia;
- detoxifica organismul;
- diminueaza aciditatea urinara;
- are efecte benefice în caz de: malnutritie, osteoporoza, boli renale si hepatice, arterioscletoza, constipatie;
- întareste sistemul imunitar.
Pentru ca strugurii sa „îsi faca efectul” pe deplin se recomanda consumul acestora cu tot cu pielita si cu tot cu sâmburi daca se poate. Strugurii trebuie mestecati îndelung si trebuie consumati de preferinta cu o ora înainte de masa.

Consumul de struguri este interzis în cazul unor afectiuni cum ar fi: diabetul, problemele renale grave, hipertensiune accentuata, retentie de apa în tesuturi, colita de fermentatie, diareea cronica.

Daca nu suferi de nici una din bolile enuntate mai sus te invit sa îti achizitionezi struguri proaspeti sa îi speli foarte bine, ciorchine cu ciorchine, si sa faci o obisnuinta din a-i consuma.

Autor:  Raluca Alupoaie