Site coolinaria.ro

Excesul de sare, zahar si celulita


Excesul de sare, zahar si celulita In ultimul timp se difuzeaza din ce in ce mai des in mass-media promoul care ne avertizeaza sa evitam excesul se zahar, zahar si grasimi. Pe langa multiplele afectiuni la care “contribuie” mancatul mai mult decat este necesar al sarii si al zaharului, acestia sunt si principalii factori alimentari in exces care se fac vinovati de aparitia celulitei. Astfel, consumul excesiv de sare duce la retinerea apei in corp, la umflarea picioarelor, mainilor si la formarea nodulilor celulitici.

Personal nu imi place deloc mancarea fara sare, mi se pare ca este fada si nu are nici un gust. Astfel m-am gandit la un plan care ma va ajuta sa renunt treptat la sare. Voi incepe cu mancatul legumelor asa cum sunt ele, fara un surplus de sare, pana la consumarea painii nesarate si moderarea condimentarii mancarurilor gatite. Voi incerca pe cat posibil sa folosesc si sare iodata de mare.

In ceea ce priveste dulciurile este un adevarat chin, pentru ca multe dintre noi sunt cu adevarat depedente de ele. Am renunta cu cel mai mare drag la o masa, pentru o felie de tort sau cateva briose. Asta pentru ca in zilele de astazi, avand o viata extrem de activa, simtim nevoia de un desert, care in opinia noastra are un efect energizant.

In general, celulita produsa de dulciuri este localizata pe picioare, coapse, fese si ajunge pana la genunchi, facand si acolo un depozit uneori dureros la masare/ strangere.

Renuntarea pentru o perioada de o luna la dulciuri, sau consumul limitat de ciocolata neagra cu procent ridicat de cacao, duce la stabilizarea dependentei. Uneori poti apela la ciocolata vegetala care are putine calorii, dar tot mai buna este cea neagra, si are un aport similar de calorii.

Celulita provocata de dulciuri aparea chiar si la tinere de 16 - 18 ani, si se manifesta in stadii agravante la persoane trecute de 40 ani. Aceasta avanseaza cu un grad la aproape 3 ani, insa, trebuie sa fim foarte atente deoarece primul grad de celulita este sesizabil doar prin strangerea/ ciupirea coapselor, nefiind evident la nivelul pielii sub aspectul de coaja de portocala decat in stadiul II.

Un tratament potrivit acestui tip de celulita - pe langa limitarea consumului de sare, dulciuri si foarte mult sport - il reprezinta impachetarile anticelulita cu parafango sau masajul anticelulitic profesional.

In tratarea celulitei prin masaj se folosesc pe langa traditionalul ulei de masline, uleiuri esentiale drenante si tonifiante. Este recomandat ca seara dupa fiecare dus sa folositi o crema de corp, iar de 3-4 ori pe saptamana una anticelulita, daca sunteti predispusa la aparitia acesteia. O data la 2 saptamani, un peeling corporal este necesar pentru indepartarea unui strat de celule moarte si deschiderea porilor.

Deasemenea este indicat sa bem de 2-3 ori pe saptamana ceaiuri detoxifiante, sa mancam cat mai multe legume si fructe in stare cruda (prin fierbere sau prajire isi pierd calitatea de enzime) si sa facem multa miscare.

Dacă ne hotaram sa ii declaram razboi celulitei, trebuie sa adoptam si un regim alimentar sanatos. Nu este vorba de o dieta anume, ci de alimente care combinate cu tratamente corporale si miscare duc la eliminarea celulitei. Asdar, trebui in primul rand sa spunem adio excesului de sare, zahar si grasimi!

Autor:  Simona Stefanuca