Site coolinaria.ro

Nectarinele previn deshidratarea


Nectarinele previn deshidratarea Când este foarte cald afara, este cumplit de sufocant în casa, incredibil de irespirabil la umbra simti mereu o sete incontrolabila si ai senzatia ca daca mai bei o gura de apa ti se face rau. Natura are însa grija de noi de fiecare data asa ca a conceput o solutie minunata si pentru aceasta problema: nectarinele. Cu un continut de apa de 87 -89%, aceste fructe senzationale potolesc setea asigurând un efect îndelungat astfel încât sa nu ne tot simtim ca niste catei deshidratati care nu viseaza decât la urmatoarea înghititura de apa.

În afara de faptul ca satisfac setea, nectarinele suplinesc pierderile de saruri minerale determinate de transpiratia excesiva. Nectarinele au un continut bogat în vitamina A, C, vitaminele din grupul B, potasiu si calciu. Aceste fructe au un efect remineralizant si sunt recomandate în special în stimularea imunitatii. Continutul lor de fibre domoleste senzatia de foame si astfel sunt recomandate în curele de slabire, având doar 40 de calorii/100g. Fibrele alimentare din nectarine sunt benefice în reglarea cantitatii de colesterol, scaderea tensiunii arteriale si prevenirea diferitelor forme de cancer.

Nectarinele sunt deosebit de bogate în betacaroten ceea ce le confera un rol de antioxidanti deosebiti de necesari mai ales pe perioada verii. Betacarotenul din nectarine protejeaza pielea împotriva radiatiilor ultraviolete prevenind îmbatrânirea prematura si aparitia cancerului cutanat. Prin continutul ridicat de apa, nectarinele contribuie la eliminarea acidului uric din corp fiind recomandate persoanelor care sufera de guta si de boli inflamatorii. Se recomanda consumul nectarinelor în forma proaspata deoarece formele conservate adauga de obicei zahar si conservanti care nu sunt atât de benefici pentru organism.

Nectarinele sunt usor de consumat fiind lipsite de puful (neplacut pentru unii) piersicilor, sunt extrem de parfumate si au un gust delicios, toate aceste completate de nenumaratele beneficii pentru sanatate, asa ca ti le recomand cu caldura.

Autor:  Raluca Alupoaie