Site coolinaria.ro

Curele de slabire si portocalele


Curele de slabire si portocalele Auzim si citim peste tot despre fructe cum ca ar trebui sa fie nelipsite din regimul nostru alimentar. Importante surse de vitamine si implicit de energie, detoxifiante si diuretice excelente, fructele sunt nelipsite in curele de slabire pentru ca ajuta la arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism sustinandu-l energetic in acelasi timp.

Din gama larga si variata de fructe, pe care natura generoasa ni le pune la dispozitie, portocalele se disting de departe atat prin gustul lor nemaipomenit, prin cantitatea crescuta de vitamine dar si prin interventia lor hotaratoare in procesul de detoxifiere.

Portocalele au dat nastere multor variante de diete care asigura pierderea rapida a kilogramelor nedorite sau pur si simplu o ameliorare a proceselor metabolice si o interventie hotaratoare in prevenirea aparitiei unor boli grave, de tipul cancerului de colon.

Exista mai multe variante de diete, care mai de care mai ciudate, mai promitatoare, mai amenintatoare, mai drastice sau mai permisive, toate pornind de la acelasi ingredient de baza: portocalele.

O dieta ne spune sa nu mancam doua zile decat portocale si ici colo cate o felie de paine prajita, un iaurt degresat sau niste nuci; alta ne recomanda ca o zi intreaga sa nu consumam altceva decat suc de portocale (5 parti pulpa portocale si 5 parti apa) din doua in doua ore; in alta parte ni se recomanda sa consumam cate o portocala inainte de fiecare masa iar la micul dejun sa consumam un preparat dintr-o portocala desfacuta in felii peste care se adauga 2 lingurite de ceai de menta si 300ml de apa clocotita (preparatul se lasa la macerat de seara pana dimineata) si mai stiu eu ce alte combinatii de acest gen.

Eu spun sa consumam portocale pentru continutul lor redus de zaharuri si calorii si pentru efectele lor mineralizante, detoxifiante, antiinfectioase, antrenante pentru tranzitul digestiv. Sa renuntam la alte dulciuri sau alte gustari nesanatoase in favoarea acestor fructe delicioase. Sa asezonam totul cu un pic de miscare si nu numai ca vom arata minunat dar ne vom simti foarte bine.

Autor:  Raluca Alupoaie