Site coolinaria.ro

Cura cu pepene rosu


Cura cu pepene rosu Nu este vorba despre o cura de slabire ci despre una de sanatate, recomandata in special persoanelor cu probleme la nivelul rinichilor (in afara de cei cu insuficienta renala) sau al aparatului urinar, dar nu numai. Este sezonul pepenelui si ma gandesc in cel fel minunat a fost gandit tot cursul naturii pentru ca in perioada caniculei sa fim binecuvantati cu un fruct atat de delicios si de racoritor, care sa nu ne permita sa ne deshidratam. Pepenele este 95% apa combinata cu zaharuri naturale, enzime, acizi organici (licopina) cu rol antioxidant si reglator al imunitatii. Acum, cand organismul nostru lupta cu toate efectele nocive cauzate de canicula, pepenele vine ca un miracol ce ne ajuta sa ne pastram vigoarea si prospetimea.

Pepenele este senzational pentru un program de detoxifere si este recomandat persoanelor care nu au tocmai o alimentatie echilibrata. Pentru cei cu organisme slabite, pentru persoanele in varsta, pentru tinerii care consuma multe toxine in general, se recomanda o cura de 10 zile in care sa se consume zilnic cel putin 2kg de pepene.

Usor si la indemana, avand in vedere ca nu trebuie preparat pe baza unor retete complicate care sa necesite timp si efort. Pur si simplu se achizitioneaza pepenele de la piata sau supermarket, se taie si se consuma asa proaspat cum este el. Preferinta tuturor se indreapta spre partea cea mai dulce din mijlocul pepenelui, dar partea cea mai bogata in enzime si acizi organici se afla imediat langa coaja, asa ca ar trebui sa trecem de criteriul gustului si sa consumam si din acea parte pentru o eficienta crescuta a curei.

Simplu, eficient, la indemana oricui. Personal nu am cunoscut pe nimeni caruia sa nu-i placa pepenele asa ca sa profitam de aceasta placere pentru o imbunatatire semnificativa a starii noastre de sanatate.

Autor:  Raluca Alupoaie