Site coolinaria.ro

Care este greutatea ta ideala?


Care este greutatea ta ideala? Sunt foarte constinta ca societatea actuala impune o anumita imagine despre silueta femeii. Dar, in afara de riscurile evidente de anorexie si bulimie, slabirea brusca duce la nenumarate probleme grave ale sanatatii. Asadar inainte de a lua decizia drastica de a tine o cura de slabire este indicat sa ne analizam temeinic. Chiar avem neaparata nevoie sa slabim? Oare care este greutatea mea ideala?

Daca doresti o parere o parere obiectiva, afla valoarea indicelui tau de masa coporala. Cifra este rezultatul unui calcul matematic exact. Acest indice de masa corporala este indicatorul oficial al greutatii optime, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Acesta se calculeaza prin raportul dintre inaltime si greutate.

O valoare ridicata a IMC ( indicele de masa corporala) constituie un semnal grav de alarma datorita consecintelor negative asupra sanatatii. Astfel creste riscul de insuficienta cardiaca, hipertensiune, boli pulmonare sau chiar infarct miocardic.

Dar cum interpretam rezultatele obtinute in urma calculului indicelui de masa coporala? In primul rand calculam acest indice impartind greutatea la patratul inaltimii. Apoi vedem unde sa incadreaza rezultatul obtinut. O valoare mai mica de 18,5 indica subponderabilitate. Intre 18,5 si 22 ai o greutate sub limita normala. Intre 22,01 si 24,9 inseamna ca esti norocoasa pentru ca ai greutatea ideala. Un IMC peste 25 semnifica un inceput de suprapoderabilitate. Daca indicele tau de masa corporala depaseste 30, atunci trebuie neparat sa iei masuri pentru a elimina surplusul de grasime din organism. Un IMC cuprins intre 35 si 39,9 constituie un risc real pentru sanatate si corespunde unei obezitati de gradul II.

Indicele de masa corporala este un punct de referinta pe care te poti baza pentru a afla greutatea ideala. Dar inainte de a lua masuri, pe langa valoare IMC este bine sa tii cont si de tipul tau de conformatie. Daca masa ta corporala este mai grea decat masa adipoasa (cum e cazul sportivilor), intervalele standard nu mai sunt atat de stricte.

Daca ai obtinut un indice mai mare decat te asteptai, nu dispera si nu te gandi sa recurgi la infometare! Nu aceasta este solutia pentru a ajunge la greutatea optima.

In primul rand iti recomand sa consulti un medic nutritionist care iti va alcatui un program personalizat de slabire, fara a-ti pune in pericol sanatatea.

Nu uita insa ca, orice dieta ai urma, aceasta nu va da rezultate pe care le speri daca nu vei include activitatea fizica in rutina ta zilnica!

Autor:  Simona Stefanuca