Site coolinaria.ro

Perele, aliate in lupta impotriva stresului


Perele, aliate in lupta impotriva stresului Filmele americane au creat un mit al femeii stresate sau suparate care îsi înneaca necazul într-un bol urias cu înghetata. Nu stiu daca este chiar asa, dar probabil ca în momentele de singuratate sau de depresie ceva dulce te ajuta sa înlaturi amarul vietii macar pentru o clipa.
Nu este bine, pentru ca un cumul de stres contrabalansat cu o ciocolata poate atrage dupa sine o noua varianta de stres din cauza kilogramelor în plus. Si totusi tânjim dupa ceva dulce. Creierul ne-o cere si nu accepta refuz. Asa ca specialistii în nutritie ne recomanda sa consumam acel „ceva dulce” prin fructe. Iar perele sunt regine în acest sens datorita continutului ridicat de fructoza.
Cercetarorii au descoperit ca perele au proprietati remineralizante, diuretice, depurative. Sunt recomandate în tratarea asteniei, anemiei si gutei. 100g de pere contin 2,3g de fibre atât de apreciate de noi femeile pentru ca nu ne lasa sa acumulam grasimi. De semenea, fibrele pastreaza nivelul colesterolului în limitele normalitatii. Perele au un continut ridicat de potasiu care asigura mentinerea echilibrului lichidelor din organism si buna functionare a sistemului cardiovascular. Totodata, perele au un rol important în stimularea imunitatii având în vedere ca sunt bogate în vitaminele B1, B2, E, C, betacaroten si acid folic.
Se recomanda ca perele sa fie consumate între mese si nu sunt interzise pentru persoanele care au sindromul colonului iritabil sau un stomac sensibil întrucât se digera foarte usor. Perele pot fi incluse de asemenea cu succes în dieta diabeticilor. Fructoza nu solicita pancreasul pentru a produce cantitati mari de insulina într-un interval scurt si previne astfel oscilatiile glicemiei.

Si daca mai punem la socoteala faptul ca sunt delicioase si ca favorizeaza eliminarea nisipului din rinichi, eu zic sa nu mai stam pe gânduri si sa mergem sa ne aprovizionam cu niste pere proaspete.



Autor:  Raluca Alupoaie