Site coolinaria.ro

Totul despre cafea


Totul despre cafea Pentru unii dintre noi aroma cafelei de dimineata este acel medicament miraculos ce ne ajuta sa incepem ziua cu forte noi si cu zambetul pe buze. Consumata in cantitati potrivite aceasta poate actiona ca un medicament.

- Datorita aromei puternice a cafelei aceasta este un element esential atunci cand testezi mai mult parfumuri. Dupa fiecare aroma inspira mirosul de la cafea, iar acesta iti va neutraliza simtul oferindu-ti sansa sa poti mirosi un al doilea parfum fara ca primul parfum testat sa influenteze calitatea celui de-al doilea.
- Copacul de cafea are peste 40.000 de flori albe, insa acestea rezista maximum 48 de ore.
- Cafeaua detine locul doi ca cel mai consumat produs la nivel mondial, dupa ulei.
- Prea multe cesti de cafea pe zi iti pot creste tensiunea arteriala si pot provoca accidente vasculare.
- Cafeaua pe care o bei in fiecare zi reduce riscul aparitiei cancerului la san. Parkinsonul, Alzheimerul, ciroza, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sunt doar cateva dintre bolile care pot fi prevenite cu un consum moderat de cafea.
- Pentru ca e bogata in cofeina, accentueaza vigilenta si creste capacitatea memoriei si duce la o scadere a nivelului de depresie si anxietate.
- Deoarece contine antioxidanti, cafeaua incetineste imbatranirea celulelor, fiind totodata un anticancerigen eficace.
- Amatorii de cafea au un risc de 40% mai mic de a face diabet de tip 2 in comparatie cu cei care nu o consuma.
- Cafeaua stimuleaza digestia, de aceea nu este recomandata celor cu afectiuni precum gastrita sau ulcerul gastric.
- Cofeina, principalul element din compozitia bobului de cafea, stimuleaza sistemul nervos, creste activitatea intelectuala, reduce temporar starea de oboseala.
- Actioneaza asupra tubului respirator si este un bun remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor pentru ca dilateaza vasele de sange.
- Cantitatea mica de cofeina continuta intr-o ceasca de cafea imbunatateste puterea de decizie si viteza de reactie, in timp ce cantitati mai mari determina o mai buna rezistenta la efort fizic.

Autor:  Raluca Rusu