Site coolinaria.ro

Ceaiul verde, secretul frumusetii


Ceaiul verde, secretul frumusetii Secretul frumusetii este sanatatea. Indiferent la ce trucuri si accesorii ai apela nu vei putea imita niciodata stalucirea naturala pe care o emana un trup sanatos. Pentru o frumusete naturala, pentru o silueta impecabila, pentru vitalitate si prospetime îti recomand ceaiul verde.

Ceaiul verde a devenit celebru mai ales prin propagarea diverselor metode de slabit care îl aduc în prim plan pentru proprietatile sale diuretice si antioxidante dar si pentru continutul sau ridicat de vitamine precum: A, B, E, C si de fier, calciu, potasiu si fosfor.

Mai nou, au aparut si diverse creme si lotiuni pe baza de ceai verde afirmând calitatile acestuia în îngrijirea pielii si combaterea efectelor îmbatrânirii. S-a descoperit de asemenea ca o cana de ceai verde pe zi reduce la jumatate riscul aparitiei cariilor.

Ceaiul verde are rol energizant fiind recomandat în tratarea oboselilor cronice. Continutul sau în teina intervine în acest sens având un efect mai bun decât cafeaua. Atentie însa, consumul în exces poate duce la stari de nervozitate.

Se recomanda consumul unei cani de ceai verde pe zi, asta în cazul în care nu tii cura de slabire. În scop de reducere a greutatii este bine sa consumi 2-3 cani de ceai verde pezi, sa faci o pauza de 3 zile si sa încerci cresterea dozei. Ai grija însa la ceea ce afirmam mai sus, nu mari doza pâna la nivelul la care îti face rau. Si înca ceva, nu bea ceai verde mai târziu de orele 17 pentru e posibil sa provoace insomnii. De asemenea, când îti prepari ceaiul nu-l lasa la infuzat mai mult de 10 minute pentru a nu obtine o concentratie nociva.

Ceaiul verde este poate cea mai la moda bautura. Mass media ne aduce în prim plan tot felul de specialisti care ne recomanda consumul cât mai mare de lichide. Ceaiul verde este preferat în acest sens în defavoarea banalei ape plate, pentru gustul sau placut, pentru calitatile sale extraordinare dar nu în ultimul rând si pentru ca este trendy.

Autor:  Raluca Alupoaie