Site coolinaria.ro

Nu eliminati usturoiul din meniul dumneavoastra


Nu eliminati usturoiul din meniul dumneavoastra Se cunosc de mult proprietatile benefice ale usturoiului pentru sanatatea noastra, dar mai nou s-a demonstrat si faptul ca usturoiul usor prajit, usturoiul pisat sau fiert pastreaza multe dintre ingredientele originale si sunt la fel de benefice ca si usturoiul crud.

Unii dintre noi evita consumul de usturoi din dorinta de a nu capata o respiratie grea, dar exista si remedii imediate pentru acest lucru astfel incat sa putem totusi consuma usturoi ori de cate ori dorim fara a ne preocupa prea mult de efectele asupra respiratiei noastre.

Tiosulfinatii prezenti in usturoi actioneaza antimicrobian si antiinflamator si au un rol bun in prevenirea afectiunilor de inima si ale sistemului circulator ei putand scadea presiunea arteriala prin distrugerea acumularilor de grasime din interiorul vaselor de sange.

S-au facut recent si cercetari serioase asupra calitatilor curative ale usturoiului gatit si s-a descoperit faptul ca usturoiul fiert usor, usturoiul pisat sau prajit usor isi pastreaza calitatile si are acelasi rol benefic in prevenirea afectiunilor de inima ca si usturoiul consumat in stare cruda. Usturoiul preparat la cuptorul cu microunde insa a pierdut mult dintre calitatile sale curative, el avand un gust bun, dar nemaifiind benefic pentru sanatate ca in celelalte cazuri.

Cel mai bine s-a comportat usturoiul pisat, acesta eliberandu-si compusii utili pentru sanatate in timp mai scurt si demonstrand ca aceasta este cea mai buna cale de consumare a usturoiului. In concluzie, nu uitati sa mai adaugati si putin mujdei de usturoi la cate o masa servita peste zi intrucat veti avea doar de castigat din acest lucru.

Autor:  Lucia Mihailescu