Site coolinaria.ro

Citricele sunt mai importante decat se credea pana recent


Citricele sunt mai importante decat se credea pana recent Portocalele, lamaile sau grefele ofera, pe langa aportul util de vitamina C si un important suport pentru prevenirea cancerului de piele, a celui de plamani, de stomac sau de colon. Este mai precis vorba de niste substante continute in citrice, numite limonoizi, care pot fie de folos in lupta pentru prevenirea aparitiei cancerului.

Avantajul consumului de citrice sta si in faptul ca nutrientii lor specifici sunt rapid absorbiti de catre organism. In special vitamina C si asa-numitii limonoizi sunt usor asimilati si folositi apoi de organismul nostru pentru diferitele sale necesitati de aparare.

Prin consumul de citrice in forma lor naturala, dar si sub forma de sucuri, organismul poate produce o substanta numita limonina, dovedita ca un eficient mijloc de aparare impotriva bolilor si chiar a cancerului sub diferitele sale forme. Este meritul cercetatorilor din California, S.U.A., care au aratat primii acest lucru prin dovezi stiintifice necombatute de nici o autoritate in domeniu pana in prezent.

Pe langa rolul in lupta impotriva cancerului limonina a demonstrat si certe valori de aparare impotriva colesterolului ridicat, aceasta substanta incetinind producerea de catre ficat a compusului apo B responsabil cu cresterea nivelului de colesterol in sange. Cercetarile in aceasta directie sunt abia la inceput si se asteapta niste concluzii mai detaliate peste cativa ani.

Autor:  Lucia Mihailescu