Site coolinaria.ro

Cafeaua, un drog legal


Cafeaua, un drog legal Aroma ei ne trezeste dimineata, gustul ei ne electrizeaza toate simturile, ne mentine dinamici pe parcursul zilei si treji noaptea. Cafeaua este una dintre drogurile legale de care se poate bucura oricine, oricand din orice colt al lumii.

Brazilia este una din tarile cu cele mai mari exporturi de cafea din lume, exista peste 200 de specii, arborele de cafea ajunge pana la 6 m inaltime. Intr-un an de zile o singura persoana consuma peste 2 kg de cafea iar daca nu stiati femeile sunt cele mai dependete de acest viciu ispititor. Originara din Africa, cafeaua a devenit ca o ispita de care nu te poti feri. In tarile orientale consumul de alcool este interzis din cauza aceasta a fost inlocuit cu cafeaua. Daca la inceput triburile est-africane macinau boabele crude de cafea fiind apoi consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor, iar apoi a devenit un element de lux, consumata numai de cei ce erau de vita nobila, in zilele noastre cafeau a devenit un element obisnuit si de nelipsit de care se poate servi toata lumea.

Efectele cafelei sunt pe moment dar unele persista si in timp, de aceea este bine sa cunoastem cat mai bine acest drog ce ne patrunde aproape zilnic in corp.

Partile bune ale cafelei:
* cel mai cunoscut efect este ca alunga somnul si oboseala;
* mareste capacitatea de concentrare;
* favorizeaza o buna digestie;
* iti ofera energie si ai chiar si reflexe mai bune;
* este recomandata persoanelor care tin cure de slabire deaorece alunga pofta de mancare
* are efect euforizant;
* este un remediu impotriva racelii, deoarece elibereaza caiile respiratorii;

Partile negative ale boabelor negre:
* in timp provoaca dereglari cardiatice, ducand chiar la infarct miocardic;
* determina hipersecretie gastrica;
* in timp duce la oboseala si epuizare;
* duce la dependenta, consumata zilnic;
* ataca sistemul nervos;
* impulsioneaza aparitia hipertensiunii;
* creste nivelul colesterolului

Autor:  Raluca Rusu