Site coolinaria.ro

Cura de ingrasare, mai grea decat cea de slabire


Cura de ingrasare, mai grea decat cea de slabire Dietele sunt la moda in aceeasi epoca in care alimentatia este dominata de mancarea de tip fast food. Pentru o analogie grosiera putem apela la exemplul creatorilor de virusi cu scopul de a vinde apoi programe antivirus. Totul este o afacere, un cerc vicios in care, daca ne lasam prinsi, va fi vai de noi.

Dar sa-mi reiau ideea. Intr-o lume dominata de mancare si obiceiuri nesanatoase contracarata de o serie aproape infinita de retete de slabit, exista persoane care totusi nu reusesc sa se ingrase, desi si-ar dori foarte mult acest lucru.

Bineinteles ca nutritionistii si nu numai au valorificat si acest teren fertil si au lansat pe piata tot felul de retete, de produse, de tincturi si alte prafuri destinate acestei categorii (ce-i drept minore) care viseaza la cateva kilograme in plus. Nu e rau deloc, dar din pacate, cele mai multe dintre aceste persoane care vor sa se ingrase nu reusesc sa faca acest lucru pentru ca sunt bolnave (anemie, ulcer, hipertiroidism, probleme hormonale, colon iritabil sau alte boli digestive) si pana nu rezolva problema de sanatate nu vor putea creste in greutate.

Dupa eliminarea problemei medicale, persoanele care doresc sa se ingrase pot respecta anumite reguli benefice in acest sens. Cel mai important este ca hrana folosita in scop de ingrasare sa fie sanatoasa. Un meniu de tip junk food poate aduce kilograme mai multe dar si riscuri pe masura, asa ca nu recomandam o asemenea abordare.

Ideal este sa mananci la ore fixe, trei mese pe zi si doua gustari si sa cresti aportul de proteine (carne, oua, lactate, orez, paste, cereale, paine integrala). Legumele si fructele, proaspete si uscate, nucile si semintele toate sunt ideale pentru un regim sanatos de ingrasare.

Toata operatiunea trebuie insotita de un program rational de exercitii fizice, dupa un ritual pus la cale de specialisti, gandit in special pe dezvoltarea musculaturii si pe cresterea rezistentei fizice. Nu vei putea face orice exercitii fizice vrei pentru ca majoritatea antrenamentelor sunt facute pentru a pierde in greutate si nu cred ca asta ar fi ideea.

In rest, de mare folos este relaxarea, alungarea stresului si combaterea surmenajului fizic si intelectual. Ideala ar fi o vacanta cu program all-inclusive, unde sa iti placa mancarea si sa poti imbina cu succes mesele la ore fixe cu destinderea si buna dispozitie.

Autor:  Raluca Alupoaie