Site coolinaria.ro

Gatitul la aburi, foarte sanatos


Gatitul la aburi, foarte sanatos Cea mai sanatoasa modalitate de a gati este cea pe baza de aburi. Exista recipiente special concepute in acest sens si dupa ce vei citi despre avantajele acestui mod de a prepara mancarea vei vedea ca, desi sunt un pic mai scumpe, investitia merita pe deplin. Daca totusi nu vrei sa cheltuiesti bani pe vase, poti folosi si ce ai deja in dotare, adica o oala generoasa ca dimensiuni, si un gratar cu picioare pe care sa-l poti introduce in oala respectiva. Tot mecanismul trebuie inchis etans cu un capac.

Trebuie sa ai grija ca lichidul folosit pentru gatit (apa sau supa) sa nu atinga suprafata pe care asezi carnea sau legumele. Este nevoie de o precautie deosebita in ceea ce priveste pastrarea aburului in interiorul vasului de gatit pentru ca nu intarzia procesul de gatit si pentru a nu distruge preparatul.

In cazul gatitului cu abur produsele isi pastreaza culoarea, consistenta si calitatile nutritive in proportie mult mai mare decat in cazul gatitului obisnuit. De asemenea, marele avantaj consta in nefolosirea grasimilor. Alimentele nu se ard, nu se usuca, nu risca sa fie gatite neuniform.

Este o modalitate ideala de a ne asigura o alimentatie sanatoasa si, de ce nu, aspectuoasa. Iar pentru cei care sustin ca mancarurile preparate la abur nu au nici un gust le recomand ca inainte de a gati sa puna alimentele la marinat folosind mirodenii, suc de citrice sau vin sau sa puna condimente direct in lichidul ce va genera aburii.

Autor:  Raluca Alupoaie