Site coolinaria.ro

Antioxidantii ajuta pe cei cu probleme de vedere


Antioxidantii ajuta pe cei cu probleme de vedere Pe langa consumul de morcovi cruzi, despre care se stia de mult ca poate ajuta la rezolvarea si prevenirea unor afectiuni de vedere, se pare ca si introducerea in alimentatie si a altor produse proaspete are acelasi rol benefic pentru sanatatea ochilor si nu numai. Un studiu de data recenta intreprins in Olanda arata ca alimentele care contin vitaminele C, E si minerale precum zincul sau magneziul pot ajuta mult persoanele care incep sa aiba deficiente de vedere, cum e cazul varstnicilor, dar si alte persoane expuse inca de la nastere unor asemenea probleme de sanatate.

In special afectiunile ochilor care inca nu au un tratament complet pot fi prevenite si ameliorate printr-o dieta corecta, unde antioxidantii sa fie mereu prezenti. In cadrul studiului medical care a tintit sa afle daca aporturile crescute de antioxidanti pot imbunatati vederea a reiesit faptul ca evolutia subiectilor care au asimilat o cantitate mai mare de minerale si vitamine a fost mai buna decat a celor care au asimilat doar o cantitate normala de astfel de ingrediente naturale.

Studiul s-a desfasurat pe durata a 8 ani de zile, iar rezultatele sunt suficient de bine argumentate stiintific incat sa se poata recomanda cu incredere un aport marit de antioxidanti pentru persoanele care mostenesc genetic boli de vedere sau pentru varstnicii care sunt mai expusi sa contracteze o boala de ochi. Alimente precum cerealele integrale, uleiul de masline, pestele, cantitati moderate de oua si carne fara grasimi, spanac, telina, conopida, fructe de padure, citrice, broccoli, varza si asa mai departe merita introduse in dieta zilnica, iar meniul trebuie sa fie cat mai divers pentru a se beneficia de toata gama de nutrimente pe care le pot oferi aceste produse alimentare.

Pana in prezent se credea ca doar printr-un aport marit de vitamine si minerale oferit de suplimentele alimentare se poate ajuta la ameliorarea bolilor de ochi, dar iata ca acest studiu a demmonstrat ca o dieta alimentara cu produse multe naturale si proaspete poate oferi aceleasi beneficii ca si cele puse in seama suplimentelor alimentare. Trebuie totusi adoptata aceasta dieta cat mai de curand, tocmai pentru ca bolile pot fi prevenite astfel, dar si pentru a se obtine o disciplina alimentara foarte de folos pentru sanatatea noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu