Site coolinaria.ro

Vitamina D si maternitatea


Vitamina D si maternitatea Vitamina D este esentiala pentru viitoarele mamici, ele avand nevoie de un aport crescut din aceasta substanta, util nu doar pentru sanatatea lor, dar important si pentru bebelus, in special pentru sistemul sau osos. Atat la nastere cat si mai tarziu, pe durata alaptarii, aporturile de vitamina D nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nici unei mamici daca se doreste ca bebelusul sa fie cat mai sanatos si oasele sale cat mai puternice.

Nu doar vitamina D este indicata pentru femeile gravide, ele putand sa ia suplimente alimentare complexe pe durata sarcinii, de tipul multivitaminelor, si sa aiba in acest fel un avantaj garantat in ce priveste sanatatea bebelusului. Vitamina D poate fi procurata si prin expunerea la razele soarelui insa cum, in ultima vreme, tot mai multe viitoare mamici nu profita de acest lucru, tot suplimentele alimentare sunt solutia cea mai sigura prin care si mama si copilul sa aiba doar de castigat.

In zonele defavorizate sau acolo unde nu prea exista posibilitati finaciare bune doar suplimentele de vitamine, relativ ieftine, pot fi solutia fericita ca alternativa la o dieta defectuoasa, si nu trebuie sa se uite acest lucru si sa se profite din plin de multivitamine pe perioada graviditatii. A nu se uita nici de importanta vitaminei D si de faptul ca expunerea zilnica si moderata la soare poate sa ofere un plus pentru sanatatea bebelusului. Sa faci tot ce trebuie pentru a fi o mamica model poate parea uneori chiar impovarator, dar sa nu iti iei nici macar precautiile minime in aceasta situatie e mai degraba o dovada de nepasare decat de lipsa de posibilitati sau altceva.

Autor:  Lucia Mihailescu