Site coolinaria.ro

Dieta sanatoasa pentru cresterea in greutate


Dieta sanatoasa pentru cresterea in greutate Nu de putine ori multe persoane au nevoie sa mai puna cateva kilograme in plus si nicidecum sa slabeasca, iar acest lucru este mai rar amintit atunci cand vine vorba de diete si specificul lor. Adevarul este ca exista la fel de multe diete bune care permit cresterea in greutate ca si cele care ajuta simtitor la scaderea in greutate.

La fel ca si in cazul dietelor de slabit, o dieta pentru cresterea in greutate va necesita nu doar un regim alimentar bun, dar si exercitiu fizic si, la nevoie, si consultarea unui medic pentru a se stabili impreuna cele mai bune cai de urmat. Din punct de vedere alimentar lucrurile pot incepe pur si simplu prin marirea meselor zilnice, putandu-se ajunge chiar si la 5-6 mese pe zi, unde sa se serveasca portii obisnuite.

Foarte putine persoane pot reusi de la bun inceput sa ramana tot la trei mese pe zi, marind cantitatea de alimente/portiile consumate la o masa. De preferat este sa se manance mai des si cat mai variat posibil tocmai pentru a fi stimulat apetitul alimentar si a nu provoca o senzatie de satietate care sa nu mai permita la celelalte mese consumarea unor portii similare.

Mancarea trebuie sa fie bogata in nutrimente, iar aici pot fi introduse cu succes cerealele, painea integrala, pastele, carnea de pasare, legumele boabe si produsele lactatele, de preferat cele degresate. Putem apela din cand in cand si la nuci, alune sau seminte cu continut mare de energie. Produsele din soia, zarzavaturile si legumele nu treubuie nici acestea uitate.

Ouale, branzeturile si carnea consistenta pot fi introduse cu incetul in dieta pentru cresterea in greutate, dar treptat, mai ales daca nu se consumau in mod obisnuit pana atunci. Trebuie acum acordata maxima atentie si la ceea ce bem de obicei deoarece alimentandu-ne cu produse diverse, unele incarcate cu nutrimente mai greu de procesat, avem nevoie de cat mai multa apa pentru a ajuta organismul sa proceseze corect toata hrana. De evitat este apa minerala, cafeaua, ceaiul si chiar sucurile naturale in exces. Recomandat calduros este consumul de apa proaspata din belsug. Nu beti insa inainte de masa deoarece veti manca mai putin.

Pentru cei care simt o crestere sanatoasa a apetitului alimentar si gustarile dintre mese sunt bine de introdus in dieta, dar pe baza de produse cat mai naturale. Alimentele bogate in calorii pot fi acum consumate si aici putem aminti fructele de avocado, untul pentru sandviciuri, carnea feliata, cascavalul sau branza. Evitati cremele suspecte, batoanele energizante sau produsele de patiserie despre care nu stiti ce contin.

La mesele zilnice nu serviti doar o singura portie mai mare ci preferati sa combinati supele si ciorbele cu feluri de mancare solida pentru a va bucura nu doar de cresterea in greutate, dar si de gusturi variate si o senzatie generala de bine. Nu uitati nici desertul, lasati-i loc si acestuia sa incapa in stomac, si alegeti cat mai des pentru desert fructe proaspete.

Chiar daca doriti sa va ingrasati nu uitati ca exercitiul fizic si plimbarile zilnice trebuie facute cu constiinciozitate pentru ca acum va bucurati de un bun aport de proteine pe care le puteti folosi ca sa va modelati armonios trupul si nu sa prindeti grasime pe burtica sau in alte locuri. Ardeti deci grasimile si ajutati organismul sa creasca frumos masa dvs. musculara. Miscarea si o mentalitate pozitiva, punctata de voie-buna si activitati antrenante, va vor ajuta sa va indepliniti obiectivele si sa va regasiti nu doar mai placuti ca aspect fizic, dar si mai bine motivati pentru tot ceea ce va va rezerva viitorul.

Autor:  Lucia Mihailescu