Site coolinaria.ro

Testele de urina spun daca ne alimentam corect


Testele de urina spun daca ne alimentam corect Medicii ar putea in viitor sa isi dea seama cu exactitate daca ne alimentam corect sau nu doar prin consultarea rezultatelor oferite de un simplu test de urina. In prezent se stie, de exemplu, ca nivelul la care se afla anumite nutrimente, este relevant pentru evidentierea unei diete sanatoase sau complet dezechilibrate.

In special nivelul de potasiu si cel de sodiu din urina sunt relevante pentru calitatea regimului alimentar adoptat de o persoana. Cu cat este prezent mai mult potasiu in urina cu atat de diversa si bogata in nutrimente diferite va fi dieta, iar daca nivelul de potasiu este scazut atunci si dieta va fi aproape sigur bazata mai mult pe carne si sosuri grase decat pe legume, fructe si zarzavaturi sanatoase.

La fel stau lucrurile si cu prezenta in urina a altor astfel de substante, care vor confirma faptul ca pacientul urmeaza o dieta sanatoasa sau nu. Deocamdata studiile in acest sens se afla abia intr-o faza de inceput, dar se preconizeaza ca in doar cativa ani sa apara deja dispozitive speciale care sa ne ajute sa descoperim daca practicam sau nu un regim alimentar adecvat doar prin analiza unei simple mostre de urina.

De preferat va fi mereu sa introducem cat mai multe fructe, legume si zarzavaturi in alimentatia noastra, sa nu evitam produsele lactate si branzeturile si sa ne ferim de grasimile nesanatoase sau de carbohidratii seci, care ofera doar calorii goale. Cu sau fara un test de urina complex ne putem da seama si singuri daca mancam sau nu corect fiind atenti la felul in care ne simtim peste zi si urmarind evolutia indicelui nostru de masa corporala. Dietele sanatoase sunt o garantie pentru o viata linistita si indelungata deci sa nu uitam acest lucru de fiecare data cand tentatiile diverse ne indeamna sa exageram repetat in plan alimentar.

Autor:  Lucia Mihailescu