Site coolinaria.ro

Sucul de struguri e bun pentru sanatatea noastra


Sucul de struguri e bun pentru sanatatea noastra Sucul de struguri poate oferi anumite substante benefice pentru organism care se gasesc si in vinul rosu si ajuta la ameliorarea problemelor cardiovasculare, relaxand vasele de sange si permitand o mai buna circulatie a sangelui in organism deci si o presiune arteriala mai mica.

Antioxidantii continuti in sucul de struguri, provenind atat din coaja cat si din seminte, sunt mai activi atunci cand preparam sucul din boabe rosu-inchis sau negre (soiurile specifice inchise la culoare). Sigur ca sucul de struguri nu va egala beneficiile pentru sanatate pe care le poate oferi vinul rosu, dar prin comparatie totusi exista certe valente curative si in sucul natural de struguri, asemanatoare mult cu cele oferite de vinul rosu.

Printre proprietatile pozitive pe care le are sucul de struguri se numara:
- reducerea sedimentelor periculoase din sange;
- reducerea nivelului colesterolului;
- prevenirea accidentelor vaselor de sange;
- presiune arteriala buna;
- cresterea colesterolului bun;
- prevenirea arteroslcerozei.

Si prin consumul de boabe de struguri in stare naturala exista certe beneficii pentru sanatatea noastra. Ele sunt aceleasi cu cele oferite de consumul de suc de struguri, dar multe persoane prefera mai degraba sa bea suc decat sa manance struguri din motive de comoditate, dar si pentru ca sucul poate fi usor de gasit pe toata durata unui an pe cand strugurii boabe sunt mai dificil de procurat in anumite perioade.

Autor:  Lucia Mihailescu