Site coolinaria.ro

Sulful in alimentatie


Sulful in alimentatie Sulful este cunoscut in mod traditional ca unul dintre mineralele cu rol important in tratarea pe cale externa a unor afectiuni, dar foarte putini dintre noi stim si faptul ca sulful, in compusi diversi, poate fi asimilat si pe cale alimentara ajutandu-ne sa eliminam mai usor toxinele din corp si imbunatatind simtitor activitatea sistemului muscular, a celui respirator si a celui osos. Deficientele de sulf (compusi ai acestuia) in organismul nostru pot conduce la aparitia unor afectiuni ale pielii, ale sistemului osos, dureri ale muschilor sau diferite inflamatii.

In special pielea, parul, unghiile si muschii au de castigat printr-o alimentatie bogata si in sulf, dar la fel de adevarat este ca si oasele sau sistemul circulator isi imbunatatesc activitatea in urma aportului util de sulf in organism. Cele mai cunoscute surse alimentare pentru sulf si compusii sai sunt varza, ridichile, napul, carnea, pestele, galbenusul de oua, ceapa si usturoiul, adica produse alimentare dispretuite pentru ca dau gaze prin consumul lor, dar in realitate foarte sanatoase pentru sanatatea noastra.

Sulful si compusii sai, asimilati prin alimentatie, ajuta decisiv tesuturile sa devina mai elastice, creeaza premise bune pentru dezvoltarea armonioasa a parului si a unghiilor si intra in reactie cu alte substante ducand la crearea de compusi esentiali pentru dezvoltarea noastra echilibrata. Deficientele de sulf din organism pot duce la aparitia artritelor, a infectiilor si inflamatiilor diverse, a astmei si migrenelor, a durerilor musculare severe, constipatie, afectiuni ale pielii, riduri accentuate si asa mai departe. Merita deci luata serios in considerare aceasta problema si introduse in dieta noastra macar o parte dintre alimentele amintite mai sus sau altele, mai potrivite, pentru ca lista de alimente bogate in sulf nu se opreste doar la cateva produse.

Autor:  Lucia Mihailescu