Site coolinaria.ro

Suplimentele de slabit cumparate online pot fi periculoase


Suplimentele de slabit cumparate online pot fi periculoase Trecutul recent a aratat faptul ca multe dintre suplimentele pentru slabit care se ofera pe Internet, spre vanzare, pot contine ingrediente cu potential mare de risc pentru sanatate si nu e deloc recomnadat de catre medici sa se cumpere asemenea produse de slabit atunci cand nu sunt certificate medical si nu prezinta in detaliu un prospect cu substantele folosite la fabricarea lor si modul exact de utilizare.

Cele mai expuse actiunii acestor produse de slabit sunt sistemul circulator si cel tegumentar, fiind raportate tot mai frecvent cazuri de imbolnavire in urma luarii acestor "suplimente". Unele pot contine, pe langa o gama variata de vitamine si minerale, si anumite substante care dauneaza activitatii inimii, produc iritatii ale mucoaselor si ale pielii sau afecteaza serios activitatea sistemului respirator.

Odata depistata aceasta grava incalcare a normelor sanitare si de siguranta a consumatorului se intentioneaza, nu doar in Romania, dar si in multe alte tari, sa se desfasoare investigatii mai ample asupra tuturor produselor de acest fel care se comercializeaza pe Internet. Ele sunt cele mai multe produse de tip naturist, autorizate cumva pentru distributie, dar nu si certificate medical de forurile de specialitate. Ceea ce este surprinzator insa e faptul ca nimeni nu s-a deranjat sa faca acest lucru pana in prezent, ajungandu-se asa la o crestere alarmanta a numarului de imbolnaviri cauzate in mod direct de consumul acestor asa-numite "suplimente alimentare".

Autor:  Lucia Mihailescu