Site coolinaria.ro

Dieta Gunter, retete complicate


Dieta Gunter, retete complicate Lansata pe piata de catre medicul german Ernest Gunter, regimul care ii poarta numele este unul cat se poate de nemtesc. Strict si cu retete clare, fara drept de apel, fara compromisuri. Din fericire nu ne obliga nimeni sa-l urmam.

Dieta in discutie porneste de la premisa ca alimentele crude hranesc si vindeca organismul in acelasi timp si ca toate fructele si legumele sunt delicioase numai ca noi nu le putem simti adevarata aroma din cauza imperfectiunii papilelor noastre gustative.

Iata ce putem manca:
- pentru micul dejun avem treaba nu gluma caci trebuie sa preparam un amestec de salvie, boabe de ienupar, barba ursului, pelinita, cimbru, pelin si codita soricelului (plus frunze de siminichie daca suferim de constipatie) si sa transformam totul in praf din care sa luam 1-2 lingurite pe care sa il amestecam cu o lingura de seminte de in, o lingura de tarate de grau, o lingura de hrisca sau floarea soarelui. In afara de aceasta delicatesa mai putem consuma la micul dejun grau, morcov dat pe razatoare, o banana strivita, doua linguri de ulei de masline, o lingura drojdie, toate amestecate si asezonate cu putina sare de mare.
- La pranz masa e bogata: salata de legume, 1-3 linguri uruiala de grau, mei inmuiat cu apa si amestecat cu hrean ras, ceapa, drojdie, sare de mare, mustar si ulei de in cu piept de pui fiert, iar ca desert pepene, rosii, tarate de grau cu mere rase, miere si stafide la alegere;
- La cina un cartof crud amestecat cu banana si 1-2 mere rase, o lingura de ulei de masline, o lingura tarate de grau, o lingura nuca de cocos sau nuca de-a noastra, o lingurita zeama de lamaie si putina uruiala de mei, totul ornat cu felii de banana.

Daca pana acum nu ti s-a intors stomacul pe dos, mai permite-mi sa mentionez ca te mai poti delecta cu sucuri naturale din varza si cartofi. Asa... si acum poti merge sa iei o gura de aer ca sa iti revii, caci si daca mi s-ar promite ca daca voi consuma asa ceva nu ma voi imbolnavi niciodata si tot nu as avea curajul sa gust vreunul din preparatele enuntate mai sus.

Autor:  Raluca Alupoaie