Site coolinaria.ro

Beneficiile fructelor rosii


Beneficiile fructelor rosii Fragii curata organismul de toxine si sunt indicati în cazuri de pietre la bila si rinichi, contra reumatismului si a gutei. O cura de 7 zile de fragi în care se consuma câte 150 g pe zi dimineata, pe stomacul gol scade tensiunea arteriala, tonifica sistemul nervos, regenereaza si stimuleaza ficatul. Nu în ultimul rând aceasta cura scade considerabil valorile glicemiei si ale colesterolului. Sucul de fragi este remineralizant, antireumatismal. Este folosit deopotriva în arterioscleroza, intoxicatie, litiaze urinare. Ceaiul din flori si frunze de fragi e un remediu excelent pentru cei care sufera de diabet pentru ca readuce la normal nivelul glicemiei.

Cum se prepara:
Se pune la fiert 250 ml apa si când clocoteste se adauga 2 linguri de planta proaspata (sau uscata) si se lasa sa fiarba 5 minute. Cantitatea indicata este aceea de 3 cani pe zi.
Zmeura este recomandata în caz de arsuri la stomac, ulcer gastric duodenal dar numai consumata fara zahar si fara miere, câte 100-200 g pe zi, înainte de masa. De asemenea este recomandata în cazuri de astenie, dermatoze, constipatie, afectiuni ale bilei. Sucul de zmeura amestecat cu cel de coacaze, diluat în apa, este indicat în cazuri de stari febrile, infectioase, rujeola, scarlatina, inflamatii urinare. De asemenea, ceaiul din vârfuri de zmeura (verzi sau uscate) stabilizeaza glicemia si stimuleaza pancreasul. Frunzele au proprietati astringente, diuretice, laxative.

Sucul de coacaze rosii are efect diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei sîngelui, asupra ficatului (insuficienta si congestie hepatica), asupra inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismului si gutei.

Cocktailul de cirese si visine ajuta la remineralizarea si la energizarea organismului, dupa perioade foarte solicitante si stresante. Aceasta bautura este regeneratoare si are si proprietati antireumatice.

Autor:  Carmen Sculita