Site coolinaria.ro

Grapefruit - inca un aliment util in dietele de slabire


Grapefruit - inca un aliment util in dietele de slabire Fructele de grapefruit au inceput sa fie oarecum neglijate in dietele practicate de cei mai multi dintre noi si merita amintite din nou beneficiile pe care le poate aduce acest fruct atat pentru sanatate cat si pentru persoanele care vor sa piarda cateva kilograme suplimentare.

Fructele de grapefruit sunt foarte bogate in fibre alimentare si vitamina C, nu maresc apetitul alimentar, iar in ce priveste numarul de calorii nici nu mai are rost sa spunem ceva. Intrucat dimensiunile unui fruct sunt destul de impresionante, nu o sa putem consuma o portie intreaga la masa ci va trebui sa taiem fructul in doua pentru a-l putea ingera de-a lungul intregii zile. Este si mai convenabil astfel si destul de ieftin.

In San Diego, S.U.A., s-a desfasurat recent un studiu medical unde s-au urmarit efectele fructelor de grapefruit, in cadrul unui meniu obisnuit si echilibrat, asupra pierderii in greutate. S-a constatat la final faptul ca cele mai multe dintre persoane au scazut in greutate cu aproximativ 2 kilograme, fie ca au baut suc de grapefruit fie ca au mancat fructul in starea sa naturala, dar surprinzator, destul de multi participanti la acest studiu au pierdut mai mult in greutate, adica aproape 5 kilograme.

Medicii care s-au ocupat de studiul amintit anterior au avansat ideea ca proprietatile nutritive ale fructului de grapefruit ar putea avea un impact asupra reducerii nivelului de insulina si, plecand de aici, asa au justificat scaderile generale in greutate inregistrate pe parcursul desfasurarii acestui experiment medical. Oricum ar sta lucrurile, este sanatos sa consumam macar 2 fructe de grapefruit pe saptamana, cate jumatate de fruct dupa mesele principale, pentru ca ne ofera nutrimente de exceptie si pentru ca, iata, si medicii spun ca nu trebuie sa uitam de beneficiile acestui fruct asupra sanatatii noastre.

Autor:  Lucia Mihailescu