Site coolinaria.ro

Alege mereu mancarea calda


Alege mereu mancarea calda Studii independente au demonstrat recent faptul ca servirea mancarii calde in defavoarea mancarii reci ajuta la obtinerea senzatiei de satietate mult mai usor.

Daca cercetatorii abia au ajuns la aceasta concluzie, gospodinele de pretutindeni cunosc acest truc din bucatarie, de secole. Cand mancarea este calda, moleculele care ii ofera mirosul se degaja mult mai repede, astfel aroma degajata va stimula centrii nervosi din creier care controleaza satietatea si vei avea impresia ca ai mancat mai mult si te vei satura mai repede; de aceea, multe gospodine se lauda ca s-au saturat numai gatind si mirosind mancarea. De asemenea, daca mancarea este fierbinte, vei fi nevoit sa o consumi mult mai incet si, in acest fel, ii oferi stomacului timpul necesar sa transmita catre creier informatia ca este deja plin.

Pe langa acest aspect, sa nu uitam si de faptul ca mancarea calda ajuta la prevenirea ulcerului sau altor afectiuni stomacale, asadar incalziti mancarea inainte de a o servi.

Autor:  Iosub Alin