Site coolinaria.ro

Cromul si importanta sa in alimentatie


Cromul si importanta sa in alimentatie Intrucat exista o preocupare aparte in ultima vreme pentru formule alimentare care sa ajute la controlul zaharului din sange iata ca unul dintre mineralele de care are nevoie organismul nostru se impune din acest punct de vedere ca deosebit de important. Cromul este folosit de catre corpul nostru pentru a ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, iar printr-un aport constant de crom in alimentatie se pot preveni eficient dezechilibrele de aceasta natura.

In dietele de slabire cromul este deosebit de util deoarece poate ajuta la potolirea senzatiei de foame si poate reduce apetitul alimentar la cote normale. Fiind crucial in procesul de reglare a zaharului din sange cromul este in egala masura si benefic pentru sanatatea inimii si a intreg sistemului circulator. Poate contribui la reducerea nivelurilor de colesterol precum si la controlul depozitarii de grasimi.

Cresterea in greutate va fi automat corelata si cu un deficit de crom deoarece acumularile de grasimi vor epuiza acest mineral din organism fiind deci necesara adoptarea unei diete adecvate unde sa fie inclus si un aport util de crom. Mai ales pentru populatia tanara aportul de crom in organism este decisiv pentru evolutia ulterioara a starii acestora de sanatate. Deoarece exista suficiente surse alimentare de unde cromul poate fi extras nu este dificil sa adopti o dieta echilibrata de unde sa nu lipseasca, printre alte minerale, si cromul.

Cele mai bogate alimente in crom existente in prezent pe piata sunt drojdia de bere, painea integrala, painea de secara, scoicile, mazarea, cerealele pentru micul-dejun, cartofii sau germenii de grau. Alternativ se poate apela si la verdeturi si fructe precum ardeii iuti, merele ori pastarnacul, dar si la unt, oua, branzeturi sau carnea de pasare. Cromul nu poate fi produs de organismul uman si de aceea este absolut obligatoriu sa ni-l procuram din hrana zilnica. Exista si suplimente alimentare pe baza de crom, dar aici trebuie consultat medicul deoarece uneori cromul poate interactiona cu alte medicamente si e bine sa te informezi mai inainte de a opta si pentru suplimentele alimentare.

Autor:  Lucia Mihailescu