Site coolinaria.ro

Nestlé Nesquik: Secretele mamicilor pentru o crestere armonioasa a celor mici


Nestlé Nesquik: Secretele mamicilor pentru o crestere armonioasa a celor mici Mama reprezinta primul contact pe care un copil il are cu lumea inconjuratoare si este factorul care da forma personalitatii si universului pe care acesta si-l va crea. In cadrul campaniei “Dezvolta creativitatea copilului tau”, Nestlé Nesquik cacao instant isi propune sa ofere mamelor sfaturi si informatii utile legate de trei elemente cheie in evolutia copilului: alimentatia, educatia si modul de a se juca.

“Nevoile copilului se modifica pe parcursul dezvoltarii sale, iar calitatile si abilitatile unei mame pentru a fi alaturi de copilul sau se definesc in mod continuu. Mamele trebuie sa ii ofere copilului o alimentatie sanatoasa si echilibrata, sa fie atenta la educatia pe care acesta o primeste, atat acasa, cat si la scoala, si la jocurile celui mic, acestea infulentand activitatea lui in societate. Nestlé Nesquik cacao instant este alaturi de mame in eforturile de a le asigura stabilitate copiilor, intrucat o relatie apropiata intre mama si copil determina o dezvoltare armonioasa fizica si psihologica a celor mici.” afirma Elena Casapu, Market Nutritionist Nestlé.

In functie de varsta copilului, nevoile energetice se vor schimba in mod continuu. Pentru prescolari si scolari este importanta asigurarea unei diversitati alimentare, care sa cuprinda alimente din toate grupele si subgrupele alimentare: carbohidrati complecsi (regasiti in cereale integrale, paine integrala, paste, orez, cartofi, porumb) si simpli (miere, sirop, fructe), proteine (carne, lapte, peste, iaurt, branza, alune), grasimi (smantana, margarina, unt), vitamine si minerale (calciul, magneziul, fierul). De asemenea, Nestlé Nesquik cacao instant sfatuieste mamele sa introduca in mod constant si treptat noi tipuri de mancare, asigurand astfel diversitatea alimentatiei. Un fel nou de mancare trebuie oferit la inceputul mesei, atunci cand copilului ii este foame si trebuie combinat cu un tip de mancare care ii place sau cu care este deja obisnuit. De obicei, obiceiurile alimentare din copilarie raman neschimbate pe tot parcursul vietii.

Educatia determina o descoperire progresiva a lumii inconjuratoare, mama avand un rol esential in aceasta activitate pe perioada gradinitei, dar si a scolii. Literatura, muzica si filmele adecvate fiecarei varste sunt surse ale imaginarului personal pe care il pot folosi inclusiv in procesul de invatare. Este recomandat ca mama sa citeasca impreuna cu cel mic zilnic, sa il incurajeze sa adreseze intrebari si sa povesteasca ce a inteles. Perioada cuprinsa intre 5 si 12 ani este ideala pentru invatarea unei limbi straine, acesta fiind intervalul in care micutul retine foarte usor informatiile. Mama ii poate sustine procesul de asimilare prin intermediul cartilor, CD-urilor si filmelor, pentru a-i trezi interesul copilului pentru o alta cultura.

In perioada gimnaziala, este recomandata completarea cursurilor scolare cu activitatile nonformale de educatie, precum concursuri, participarea la traininguri si diverse evenimente care pot completa cunostintele copilului intr-o forma interactiva. Nestlé Nesquik cacao instant le propune mamelor sa isi inscrie copiii la tabere cu activitati pronuntat educative, mai ales daca acestea sunt nonformale. Jocurile creative ii ajuta sa isi imbunatateasca competentele de comunicare si abilitatile creative.

Mai mult, mamele pot lua parte activ la modul de joaca al copiilor, pentru ca aceasta reprezinta baza pentru dezvoltarea emotionala. In concordanta cu varsta, mama ar trebui sa aleaga jocuri care sa ii dezvolte abilitati diferite: jocurile de sortare il invata sa numere si sa clasifice, puzzle-urile il ajuta sa faca diferenta intre forme, marimi, iar aruncarea si prinderea mingii ii dezvolta abilitatile motorii.

Nestlé Nesquik cacao instant sfatuieste mamele sa le permita micutilor sa se joace atat singuri, cat si alti copii de varsta lui, atat acasa, cat si in aer liber. La varste mai mici, copilul ar trebui incurajat sa ii priveasca pe altii cum se joaca sau sa fie supravegheati in timpul jocurilor, pentru a intelege modul de interactiune in societate. Jocurile au un rol important si in dezvoltarea emotionala, de aceea mamele isi pot inscrie copiii la cursuri de muzica sau de pictura, pentru ca acestea ii invata cum sa se relaxeze si sa isi exprime sentimentele.

Autor:  Iosub Alin