Site coolinaria.ro

Mancare sanatoasa intr-o economie nesanatoasa


Mancare sanatoasa intr-o economie nesanatoasa În această perioadă, ne uităm mai des la cât de mult cheltuim pe mâncare şi pare aproape imposibil să menţii o dietă sănătoasă cu un buget restrâns, mai ales în apropierea sărbătorilor. În acelaşi timp, să nu uităm că cele mai multe dintre alimentele mai ieftine – alimente cu amidon, zahăr sau grăsimi – sunt mai puţin hrănitoare decât fructele, legumele foarte bogate în proteine.

Există totuşi soluţii pentru a mânca sănătos şi într-o economie nesănătoasă, iar Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education în cadrul Herbalife Ltd. şi membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA) ne dezvăluie trei soluţii de bază pentru a ne menţine în formă.

-Fii vegetarian pentru o săptămână. Combinând boabe de porumb, falose verde, mazăre sau linte este o metodă ieftină de a include proteine în alimentaţie. Adaugă condimente pentru o aromă în plus. Prepară linte condimentată cu orez brun sau supă de fasole neagră picantă cu pâine sau lipie din mălai. Completează meniul cu salată sau fructe.

-Fără fast-food. Un shake proteic cu lapte şi fructe poate furniza mai multe elemente nutritive pentru mai puţini bani, decât alegerile tip fast-food.

-Provizii congelate. Fructele şi legumele congelate sunt la fel de hrănitoare ca şi cele proaspete, sunt cazuri în care prin congelare sunt păstraţi mai mulţi nutrienţi pentru că alimentele sunt procesate imediat după recoltare. Şi este mult mai ieftin să îţi faci propriile provizii de legume şi fructe congelate.

Nu lăsa portofelul subţire să îţi îngroaşe talia. Cu un plan de-acasă, poţi să ai grijă de buget la cumpărături şi în acelaşi timp să te întorci acasă cu alimente sănătoase.

Autor:  Iosub Alin