Site coolinaria.ro

Ceapa - un aliment bun la toate


Ceapa - un aliment bun la toate Tratament eficient contra atacurilor insectelor - ceapa are un bun efect antiinflamator si de aceea poate fi folosita pentru calmarea durerilor provocate de diferite insecte ; prin frecarea unei felii de ceapa de locul afectat de intepatura unui tantar sau a unei albine se calmeaza nu doar durerea, dar si umflatura va disparea in doar cateva ore.

Absoarbe mirosurile neplacute - in ciuda faptului ca ceapa insasi elimina un miros puternic, putem folosi feliile de ceapa pentru a indeparta complet mirosuri foarte neplacute precum cel de lac de mobila, de vopsea sau de moare de varza. Prin frecare cu felii simple de ceapa sau un amestec de zeama de ceapa si apa rece se pot ameliora simtitor aceste mirosuri.

Calmeaza durerile provocate de arsuri - pentru a elimina durera provocata de arsuri si a preveni infectiile puteti folosi cataplasme cu felii de ceapa si putina apa, iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Aplicati mai multe cataplasme in functie de gravitatea arsurilor si intensitatea durerii.

Indeparteaza insectele suparatoare - decat sa apelati la diferite metode electronice de indepartare a tantarilor sau a altor insecte e mai simplu daca plasati niste felii de ceapa intr-un bol pe care sa il asezati undeva in apropierea ferestrei sau aolo unde stiti ca insectele dau navala mai des. In cateva ore nu veti mai simti nici o urma de tantari sau alti daunatori deoarece acestia sunt foarte sensibili la substantele active din ceapa care le irita simturile si ii alunga garantat.

Tratament contra negilor - o solutie de felii de ceapa, aspirina pisata si putina apa va fi de succes pentru indepartarea negilor mai ales daca folositi si o banda adeziva sub care sa aplicati aceasta solutie. Negii se vor necroza cu timpul si vor disparea complet.

Solutie de curatat metalul - o solutie de ceapa zdrobita si putina apa va fi foarte eficienta pentru curatarea unei tevi mai vechi de metal sau a oricarui dispozitiv metalic din casa dumneavoastra. Cu ajutorul unei bucati de material textil moale se inveleste metalul in solutia de ceapa+apa si se freaca usor apoi se lasa astfel timp de cateva minute, acoperit in materialul textil si solutia de ceapa zdrobita. Va veti mira si singuri de rezultatele obtinute.

tratament impotriva acneei - felii zdrobite de ceapa si putina apa vor forma o solutie eficienta care se poate folosi pentru a masa tenul afectat de mai multe ori pe zi. Rezultatele pozitive vor aparea foarte curand si nu veti plange decat din cauza usturimii cauzata de ceapa zdrobita.

Autor:  Lucia Mihailescu