Site coolinaria.ro

Alimentatia copiilor si acizii grasi omega-3


Alimentatia copiilor si acizii grasi omega-3 Pentru adulti introducerea in dieta a unor meniuri care sa ofere si un aport util de acizi grasi omega-3 este un lucru usor de facut, dar in cazul copiilor este o sarcina putin mai dificila deoarece multe dintre alimentele cu continut mare de omega-3 nu sunt pe gustul celor mici.

Produse alimentare precum pestele oceanic, semintele de dovleac, de in sau de floarea-soarelui si soia nu sunt exact mancarurile preferate de un copil si de multe ori trebuie sa apelezi ca parinte si la suplimente alimentare de omega-3 daca doresti sa oferi odraslei tale o dieta cat mai echilibrata in nutrimente diverse.

Chiar si suplimentele alimentare pot fi refuzate de catre copii deoarece ele vin de obicei sub forma de capsule destul de mari, care se inghit greu de catre un copil. Exista si suplimente alimentare de omega-3 care au un gust si mai bun si vin in forma de capsule mai mici insa nu intotdeauna vor fi si acestea simplu de administrat.

Cea mai buna cale de suplinire a dietei unui copil cu acizi grasi omega-3 ramane tot cea alimentara, unde puteti opta pentru niste trucuri simple precum adaugarea de seminte de in sau de dovleac in alimentele sale favorite, prepararea alternativa de salate gustoase cu ulei de in si nu de masline sau de floarea-soarelui ori mese de peste uscat sau stropit cu lamaie.

Si uleiul de rapita contine acizi grasi omega-3, iar un parinte mai priceput la bucatarie va gasi si in acest caz metode bune ca sa introduca alternativ putin ulei de rapita in alimentatia copilului. Mai nou au aparut si oua de consum cu omega-3, recoltate de la gaini hranite sanatos, care astfel dau oua pline de nutrimente, omega-3 inclusiv.

Mesele de peste sunt esentiale pentru alimentatia celor mici, iar aici va trebui sa colaborati cu propriul copil la gatitul pestelui pentru ca astfel el va si manca ceea ce a gatit singur si, in plus, veti reusi sa gasiti impreuna reteta (retetele) care ii va face cel mai mult placere sa o serveasca si pe viitor.

Autor:  Lucia Mihailescu