Site coolinaria.ro

Rata metabolismului si scaderea in greutate


Rata metabolismului si scaderea in greutate Intrucat unele persoane care doresc sa piarda in greutate nu au rabdare atunci cand adopta o dieta de slabit oarecare iata in continuare cateva sfaturi utile la care puteti apela pentru a obtine o crestere a ratei metabolismului si astfel sa atingeti mai repede obiectivele propuse printr-o ardere mai mare a grasimilor din corp:
- Serviti un mic-dejun mai bogat, dar fara grasimi multe, din care sa nu lipseasca cerealele si proteinele astfel incat sa nu mai simtiti nevoia sa mancati nimic altceva pana la pranz; pentru a putea insa face acest lucru posibil, nu mancati decat foarte putin la cina si culcati-va devreme.
- Serviti mesele zilei la ore fixe, in mod regulat, si intr-un numar la alegerea dumneavoastra; puteti astfel servi chiar si 6 mese pe zi, in portii din ce in ce mai mici pe masura ce creste numarul lor, dar intotdeauna la aceleasi ore si fara a mai gusta nimic intre mese; astfel organismul se va deprinde sa arda grasimile intr-un ritm mai alert si va continua sa o faca chiar si dupa ce veti alege sa serviti mai putine mese pe zi.
- Introduceti condimentele in felurile dvs. de mancare pentru ca si astfel veti creste rata metabolismului la cote mai mari; usturoiul, piperul, ceapa cruda etc. introduse in dieta in cantitati moderate pot avea un impact benefic asupra scaderii in greutate.
- Nu reduceti niciodata brusc numarul de calorii cu care organismul era obisnuit inainte de a trece la dieta de slabit; faceti acest lucru treptat, chiar daca asteptati rezultate pozitive cat mai curand, pentru ca altfel organismul va crede ca treceti printr-o perioada de austeritate si va incetini arderea grasimilor nicidecum sa o creasca.
- Beti mai multa apa (apa plata, nu sucuri sau bauturi energizante) decat de obicei pentru a potoli senzatia de foame, dar si pentru a ajuta organismul sa proceseze mancarea mai usor; alcoolul trebuie servite mai rar sau chiar deloc pentru ca va contribui la cresterea apetitului si va incetini si arderea grasimilor.
- Trebuie sa eliminati fluidele nu doar prin urina, dar este absolut ncesar sa mai si transpirati din abundenta, deci fie apelati la baile de aburi, la sauna, fie faceti mai multa miscare fizica, tot va trebui sa transpirati din abundenta daca vreti sa slabiti mai mult in scurta vreme.; nu uitati totusi ca va trebui sa beti apa mai multa tocmai pentru a compensa aceste pierderi prin transpiratie.
- Evitati stresul atat de mult pe cat se poate si respectati un program strict de odihna care, la fel ca si in cazul servirii mesei la ore fixe, va contribui decisiv la arderea mai alerta a grasimilor; stresul si oboseala nu fac decat sa creasca apetitul alimentar si intarzie arderea grasimilor.

Autor:  Lucia Mihailescu