Site coolinaria.ro

Cum poti slabi in 7 zile


Cum poti slabi in 7 zile Cunoscuta inca din antichitate ca un adevarat panaceu, varza are numeroase proprietati in tratarea multor afectiuni. Bogata in special in provitamina A, vitaminele B, C si E, minerale (calciu, magneziu, fier), oligoelemente (iod, cupru, mangan, sulf) si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor, varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant, detoxifiant si tonifiant si este preferabil sa se manance in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.

Desigur, varza ocupa un loc important in retele dietetice. Este foarte saraca caloric, 25 calorii la o suta de grame de produs, deci nu ridica probleme.

Folosita sub forma de supa, varza reuseste sa reduca din masa corporala cu pana la 5-6 kilograme pe saptamana, cat dureaza cura. Marele dezavantaj al acestei cure este ca nu asigura corpului necesarul de substante nutritive, motiv pentru care va trebui sa fiti precauti in urmarea acesteia.

Pentru prepararea supei aveti nevoie de 8-9 fire de praz, 1 kilogram de rosii, o varza mare (~2kilograme), 3 ardei grasi, 1-2 teline, patrunjel, usturoi, ceapa, leustean etc. Taiati zarzavatul, caliti-l la foc iute (un sfert de ora), dupa care puteti adauga usturoiul, leusteanul si patrunjelul. Totul se fierbe in 3 litri de apa.

Luni: supa si multe fructe
Marti: supa, fructe, un cartof copt

Miercuri: supa, fructe si legume Joi: supa, fructe, un pahar de lapte degresat, 1-2 banane
Vineri: supa, putina carne slaba (200-150 gr.), salata de rosii cu putin ulei
Sambata: supa, 200-250 gr. carne slaba, salata de rosii
Duminica: supa, orez, legume si salata de legume.

Este recomandat sa evitati fasolea, cu exceptie fasole verde, sau mazarea.

Autor:  Iosub Alin