Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru o sanatate de fier


Sfaturi pentru o sanatate de fier 1. Incearca sa eviti pe cat posibil mancarurile gata preparate termic (mai ales cele deja inghetate) deoarece acestea au si cea mai mare cantitate de aditivi adaugati.
2. Fast-food, cu cat calci mai rar pe acolo cu atat sanatatea ta va fi mai puternica.
3. Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine indiferent daca sunt utilizate pentru a pregati un preparat sau doar pentru consumul personal al lor in fata televizorului. Daca nu ii indepartezi tu germenii cu atat mai putin vor pleca de unii singuri.
4. Salata si spanacul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta, contin subtante esentiale care au un rol important in cresterea imunitatii naturale.
5. Respecta cele trei mese pe zi cu sfintenie si nu exagera in ce priveste cantitatea lor, consuma doar atat cat trupul are nevoie pentru a functiona corect pe parcursul unei zile.
6. Importanta paharului cu lapte in fiecare dimineata nu este doar un mit, acesta este extrem de bogat in vitamine si calciu si ajuta la intarirea sistemului osos.
7. Consuma fibre (fructe, legume, cereale), contin cantitati scazute de grasimi, colesterolul este la nivel aproape zero, iar toate aceste conditii sunt prielnice pentru mentinerea unei sanatati de fier.
8. Prea mult vin dauneaza echilibrului oraganismului si provoaca a doua zi dureri de cap insa o cantitate moderata poate fi ca un elixir. Este un foarte bun diuretic, are efecte antioxidante si chiar previne problemele cardiace.
9. Aproape ca nu exista bucatarie fara sare, deoarece este adevarat ca nici o mancare nu are gust daca nu contine si un varf de sare. Insa tine cont de regula - doar un varf de sare, nu trei linguri. De cele mai multe ori avem tendinta de a exagera in ce priveste nivelul de sare consumat. Trebuie sa tinem cont ca sunt suficiente doar 7g de sare pe zi pentru trupul nostru.
10. Otetul de mere este produsul cosmetic din dulapul de bucatarie. In primul rand actioneaza asupra degenerarii pielii si o ajuta sa-si mentina elasticitatea si mai apoi incetineste procesul de imbatranire cu care inevitabil cu totii ne vom confrunta.

Autor:  Raluca Rusu