Site coolinaria.ro

Consumul de dovleac – excelent pentru sanatate


Consumul de dovleac – excelent pentru sanatate Am întâlnit multe persoane, care au o anumită reticenţă în ceea ce priveşte consumul de dovleac, din prejudecată cred, considerându-l mai degrabă hrană pentru animale. Din păcate aceste persoane sceptice nu ştiu ce pierd. Dovleacul, nu numai că are un gust delicios, dar este o sursă extraordinară de vitamine, antioxidanţi şi minerale. Americanii sunt înnebuniţi după dovleac şi îl recomandă mai ales în anotimpul rece pentru întărirea sistemului imunitar.

Consumat sub formă de plăcinte sau pur şi simplu tăiat feliuţe şi copt nu numai că îţi oferă un răsfăt culinar dar te şi protejează împotriva bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului (în special al celui de prostată).

Consumul regulat de dovleac întârzie apariţia efectelor îmbătrânirii şi luptă împotriva instalării tumorilor. Fiind bogat în fibre, dovleacul accelerează procesul digestiv şi poate înlocui cu succes dulciurile în cazul unei cure de slăbire.

Mai mult, se pare că acizii pe care îi conţine au rolul de a înlătura stresul şi oboseala şi de a lupta împotriva epuizării mentale. Aşadar, te sfătuiesc să nu rămâi reticentă şi să îndrăzneşti să guşti din această minune a naturii şi îţi garantez că îţi va plăcea atât de mult încât îl vei dori în fiecare zi la masa ta.

Autor:  Raluca Alupoaie