Site coolinaria.ro

Trucuri pentru a ta bucatarie


Trucuri pentru a ta bucatarie 1. Recipientele din fonta nu trebuie curatate cu detergent ci mai degraba cu apa calduta si sare grunjuroasa de bucatarie.
2. Depunerile de calcar sau de lapte de pe fierbatoarele electrice sau alte dispozitive similare se curata usor cu un amestec de otet si apa calduta.
3. Un varf de lingurita de sare plasat intr-un recipient gol si acoperit etans va preveni instalarea unor mirosuri neplacute.
4. Pasta de dinti poate fi un agent de curatare foarte eficient pentru inox sau argint.
5. Aschiile de lemn sau alte materiale care mai pot ramane prin degete dupa operatiunile de gatit pot fi scoase usor si cu ajutorul unei benzi adezive de calitate superioara.
6. Mustarul este un mijloc eficient de prevenire a efectelor arsurilor. Putin mustar pus peste o arsura va calma durerea si va opri aparitia basicilor.
7. Sarea imbibata cu umezeala poate fi recuperata daca se pun cateva boabe de orez in recipientul pentru sare.
8. Daca incepeti o sticla/punga noua de lapte si va temeti sa nu se strice peste noapte puteti presara putina sare in lapte si acesta va ramane nealterat chiar si mai multe zile.
9. Apa fiarta este mai buna pentru formarea cuburilor de gheata decat apa normala de la robinet deoarece ingheata mai usor si are si mai putine bacterii.
10. Persoanele care nu au boli cronice de stomac pot folosi apa minerala sau, mai ales, cola carbozificata pentru a calma senzatia de indigestie sau alte probleme ale stomacului.
11. Sertarele de bucatarie care se deschid mai greu pot fi "optimizate" daca se aplica putina ceara de la o lumanare pe traseul lor de rulare.
12. Infectiile urinare pot fi prevenite si cu ajutorul sucurilor naturale de fructe de padure sau consumul de fructe de padure precum afinele, murele, zmeura sau coacazele.
13. Putina vata igienica muiata in otet alimentar va reduce simtitor efectele unei vanatai si ajuta si la vindecarea mai rapida a acestei vanatai.
14. Laptele poate neutraliza toxinele din alimente sau bauturi diverse, dar nu va fi de prea mare folos daca nu se face apel si la moderatie in consumarea acelor alimente sau bauturi incarcate de toxine.

Autor:  Lucia Mihailescu