Site coolinaria.ro

Ce ne invata gospodinele?


Ce ne invata gospodinele? - Pentru a presara uniform cu faina tavile de copt si suprafetele de framantat puteti folosi si un ciur sau o sita.
- Atunci cand amestecati ingredientele intr-un recipient care nu are stabilitate plasati un prosop de bucatarie dedesubt si va veti face treaba mai usor.
- Ingredientele uscate dintr-o reteta, care trebuie amestecate bine, pot fi omogenizate si cu telul de bucatarie.
- Ingrediente de tipul untului, a laptelui sau ouale pentru copt trebuie lasate sa atinga temperatura camerei inainte de a fi folosite la gatit.
- Albusul de oua se bate mai usor daca adaugati si putina sare.
- Aluatul lasat la dospit poate fi incetinit prin plasare la frigider daca aveti activitati urgente de facut si nu mai puteti astepta sa creasca.
- Fructele pentru salata trebuie feliate imediat dupa ce le scoateti de la frigider intrucat treaba merge asa mai usor.
- Citricele se decojesc mai usor si au si mai mult suc daca le punem in apa clocotita timp de 1 minut.
- Puteti pastra coaja de la lamai si portocale pentru gatit pe mai multa vreme daca o dati prin razatoare si o puneti in pungi sigilate la frigider.
- Zeama de lamaie ajuta la regenerarea aspectului placut al celor mai multe dintre fructele si legumele pe care doriti sa le serviti fie crude fie in salate sau ca ingrediente la gatit.
- Cartofii se gatesc mai repede daca se inmoaie in apa sarata inainte de a fi preparati.
- Cartofii curatati pot fi pastrati pentru a doua zi la frigider intr-un recipient acoperit cu apa si cativa stropi de otet.
- La prepararea ciupercilor nu indepartati niciodata pielita de pe caciula deoarece aici se afla multe nutrimente si veti pierde astfel si parfumul placut al mancarii de ciuperci.
- Ceapa tocata, folosita ca ingredient pentru prajeli diverse, va fi mai bine rumenita daca se inmoaie cateva minute in lapte inainte de a fi pusa in tigaie.
- Ardeii grasi si rosiile pot fi tinuti la congelator pentru multa vreme, dar trebuie taiati si curatati de seminte mai inainte de aceasta
- Frunzele de salata trebuie mai degraba rupte cu mana la dimensiunea dorita si nu taiate cu cutitul pentru a-si pastra prospetimea.
- Carnea se taie mai usor si mai sigur daca este usor inghetata.
- Pestele congelat poate avea aspectul si gustul pestelui proaspat daca se inmoaie in lapte.
- Usturoiul nu se va mai lipi de cutit sau de suprafata de tocat daca trecem cutitul prin sare de bucatarie mai inainte de a incepe sa tocam usturoiul.
- Patrunjelul are o aroma mai placuta si mai plina daca se folosesc doar frunzele, fara codite. Pentru aceasta nu folositi cutitul ci un foarfece bun de bucatarie.

Autor:  Lucia Mihailescu