Site coolinaria.ro

Polenul si beneficiile sale pentru sanatate


Polenul si beneficiile sale pentru sanatate Polenul colectat de albine pe piciorusele lor paroase provine direct din florile pe care le viziteaza acestea pentru a-si procura nectarul necesar fabricarii mierii de albine, dar este de regula recoltat pe cu totul alta cale de catre om, pentru a putea fi apoi folosit in scopuri multiple.

Polenul contine foarte multe nutrimente esentiale si este chiar bogat si in proteine, iar acest lucru a facut ca sa ajunga larg folosit in industria farmaceutica din intreaga lume, unde se distribuie ca supliment alimentar sau ca ingredient de baza in diferite medicamente foarte cautate si de o mare eficienta.

Printre bolile care pot fi prevenite sau ameliorate prin aportul de polen in organism se numara problemele prostatei, afectiunile urinare, ametelile, insomnia, slabirea sistemului imunitar si altele. Ca supliment alimentar polenul poate fi administrat femeilor gravide, celor care alapteaza sau celor aflate la menopauza. Persoanele care sufera de inflamatii diverse sau cei care doresc sa intarzie efectele imbatranirii pot de asemenea beneficia de pe urma polenului.

Exista si multe mituri legate de false beneficii ale polenului pentru sanatatea omului, iar cel mai hazliu dintre toate spune ca polenul ar preveni alergiile, dar adevarul este ca dimpotriva si polenul ca si multe alte alimente poate cauza alergii. De aceea, nu este recomandat sa se administreze polen oricarei persoane si trebuie avuta o grija suplimentara mai ales in cazul persoanelor suferinde de afectiuni cronice.

Polenul poate avea multiple beneficii pentru sanatate, dar este bine sa se consulte intotdeauna medicul inainte de a introduce acest supliment alimentar in dieta noastra deoarece pot aparea dezechilibre mai mari de sanatate si nimeni nu va fi mai vinovat decat chiar persoana care a introdus de capul sau acest supliment in dieta sa.

Autor:  Lucia Mihailescu