Site coolinaria.ro

Ce putem introduce in dieta din sezonul rece?


Ce putem introduce in dieta din sezonul rece? Desi pare mai greu de crezut chiar si pe timp de iarna pietele agro-alimentare sau aprozarele de cartier sunt incarcate cu tot felul de produse vegetale proaspete si merita sa ne facem cumparaturile, chiar si zilnic daca e nevoie, pentru a beneficia din plin de aportul util de nutrimente, dar si de mesele parfumate si delicioase cu care ne-am obisnuit in celelalte anotimpuri.

Printre legumele si zarzavaturile care pot fi achizitionate iarna, la preturi nu neaparat ridicate, veti gasi si urmatoarele produse pe care sa le introduceti cu usurinta in retetele dvs. culinare preferate:
- Conopida, broccoli, sfecla rosie si varza verde sau rosie
- Salata verde, spanac, varza de Brussel
- Castraveti verzi
- Andive, anghinare, cicoare
- Morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, hrean, telina
- Patrunjel verde, marar verde, leustean, loboda, alte verdeturi
- Gulii, ridichi, napi
- Praz, ceapa uscata, ceapa frantuzeasca, usturoi, ardei iuti
- Cartofi albi, rosii, cartofi dulci
- Rosii, ardei grasi, dovlecei, bostanei, castane, rubarba
- Citrice: portocale, mandarine, clementine, lamai, pomelo, grapefruit
- Mere, pere, prune, struguri, rodii, kiwi
- Curmale, smochine, migdale
- Fasole uscata, mazare uscata, bobi
- Fasole verde sau mazare verde (produse dezhidratate sau la conserva)
- Ierburi uscate si condimente naturale.

Pentru persoanele care isi permit sa cheltuiasca mai mult cam toata gama de produse vegetale care pot fi procurate vara sau toamna vor fi disponibile si pe timp de iarna deoarece ele sunt importate din tarile cu un climat mai cald si pot fi gasite astfel in comert pe toata perioada anului.

Autor:  Lucia Mihailescu