Site coolinaria.ro

Planet Hollywood, fast food-ul starurilor


Planet Hollywood, fast food-ul starurilor In 1991 Robert Earl, fost CEO la Hard Rock Cafe, lanseaza ideea unui fast food cu o tematica axata pe Hollywood. Prima locatie aleasa a fost in New York, si noul proiect a fost sustinut de nume grele precum Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore si Arnold Schwarzenegger.

Asemanarea conceptului cu cel al lantului Hard Rock nu este neglijabila, insa in timp ce HRC se axeaza pe un domeniu muzical, Planet Hollywood merge pe ideea de imbinare intre arta cinematografica si mancare.

Peretii restaurantului sunt tapetati de obiecte din filme, fiecare cu o scurta prezentare, atat a subiectului respectivei pelicule, cat si a actorului care a jucat rolul respectiv. Putem vedea in diferitele locatii Planet Hollywood obiecte si haine purtate in filme celebre precum Die Hard sau Titanic, dar si recentul fenomen pop Twilight.

Istoria restaurantului insa nu a fost una de crestere continua. Compania a falimentat de doua ori, si dupa o perioada de glorie la inceputul anilor 90 a trebuit sa isi inchida aproximativ 100 de locatii. In ultimii ani, schimbarea politicii Planet Hollywood i-a adus o noua crestere a profiturilor. Doar locatiile faimoase si de succes au fost pastrate, iar in 2007 a fost lansat Planet Hollywood Resort and Casino in Las Vegas, operat de catre lantul de hoteluri Starwood.

Singurele localuri din Europa sunt cel din Londra si cel situat in Disneyland Paris, la intrarea in Disney Village, care continua sa fie una din atractiile parcului. In America, Planet Hollywood din Times Square, cel din Niagara Falls si cel situat in Las Vegas sunt un succes comercial, si de asemenea intalnim restaurante PH in diferite alte colturi ale lumii: Dubai, Acapulco, Bali, Cancun, Honolulu etc, urmind sa se deschida in India si Kuwait.

Mancarea servita in restaurantele Planet Hollywood este tip fast food : burgerii cu nume inspirate din cultura cinematografica sunt imensi si te vor satura cu siguranta, in timp ce o traditie este sa iti comanzi un cocktail, fie ca preferi neacoolicul Home Alone, fie ca te regasesti mai degraba in Legally Blonde. La plecare, poti trece pe la magazinul cu suveniruri Planet Hollywood, de unde sa iti cumperi un tricou sau o sapca inscriptionate.

Autor:  Daniela Tiba