Site coolinaria.ro

Unghii mai sanatoase printr-o alimentatie corecta


Unghii mai sanatoase printr-o alimentatie corecta Din cauza unor factori de mediu, a spalarii repetate cu detergent sau doar cu apa ori din motive alimentare sau de sanatate unghiile noastre se pot deteriora mai rapid si, mai ales in cazul femeilor, acest lucru este complet de nedorit deoarece strica aspectul nostru exterior, dar in egala masura ne poate crea un disconfort marit in activitatile de peste zi.

Exista mai multe masuri care pot fi luate in asemenea situatii, in care ne expunem inutil unghiile agentilor nocivi, iar printre acestea cea mai importanta este protejarea mainilor pe perioada spalarii vaselor sau a spalarii cu detergent prin utilizarea de manusi de protectie sau apelul la masinile automate de spalat rufe sau vase.

O alta masura utila atunci cand stii ca desfasori activitati care pot uza mai repede unghiile este sa le tai mai des decat de obicei, in ciuda dorintei de a ti le pastra mai lungi, din motive de frumusete. Astfel riscurile expunerii se diminueaza si unghiile vor fi mai sanatoase pentru mai multa vreme.

La femei, mai ales, exista perioade cand unghiile cresc cu o rata mai mare si de aceea, mai ales in asemenea perioade, precum graviditatea, perioada de vara si altele trebuie luate si masuri alimentare si de ingrijire corporala care sa ajute la intarirea unghiilor si protejarea lor eficienta.

Deficientele din alimentatie de fier si zinc maresc riscul deteriorarii unghiilor si este nevoie de o dieta adecvata pentru a contracara efectele negative ale unei alimentatii dezechilibrate. Dieta sanatoasa este de fapt si cel mai sigur si eficace tratament pentru recuperarea rapida a unghiilor.

Printre nutrimentele de care avem nevoie atunci cand dorim sa avem unghii sanatoase se mai numara si vitaminele din gama B, siliciul, calciul si, asa cum aratam mai sus, fierul si zincul. Ca alimente speciale, foarte recomandate pentru intretinerea unghiilor mai putem aminti si pestele oceanic in ulei, in special codul, dar si algele marine ca suplimente alimentare.

Autor:  Lucia Mihailescu