Site coolinaria.ro

Mancati mai sanatos anul acesta


Mancati mai sanatos anul acesta Printre masurile alimentare pe care merita sa le luam in anul nou, care abia a inceput, exista si unele care ne vor ajuta sa ne simtim mai sanatosi si mai bine echilibrati atat fizic cat si mental. Dintre acestea merita amintite:
1. Mancati cel putin 3 mese pe zi si reduceti portiile daca optati pentru mai multe mese pe zi.
2. De fiecare data cand incercati o dieta noua sau doar nu sunteti multumiti de rezultatele dietei obisnuite, tineti un jurnal alimentar timp de macar o luna de zile pentru a descoperi si singuri care sunt cauzele alimentare care va creeaza probleme.
3. Reduceti consumul de sare, grasimi si alcool incetul cu incetul. pentru a fi siguri ca reusiti optati foarte des pentru alimente cu arome placute (legume, zarzavaturi, fructe) si condimente naturale, care sa va ajute sa compensati gustul oarecum fad al mancarii cu alte senzatii foarte placute.
4. Consumati cat mai des cereale integrale si paine integrala si nu uitati sa introduceti mai des in dieta si mamaliguta.
5. Incercati sa va bazati la crearea meniurilor zilnice si pe varietatea de culori. Astfel veti fi obligati sa apelati des la legume, zarzavaturi, fructe si condimente de tot felul pentru a putea prepara si ceva placut ca aspect nu doar gustos.
6. Gatiti cat mai diversificat, iar daca este posibil incercati alternativ mai multe feluri de mancare la fiecare masa pentru a va decide pe mai tarziu cam ce merita introdus in dieta regulata si ce nu.
7. Tineti cont la prepararea meselor si de aportul util de nutrimente de baza si apelati mai des la alimente naturale bogate in antioxidanti, acizi grasi omega-3, vitamine, minerale si altele.
8. Controlati-va periodic greutatea, dar nu transformati acest lucru intr-o obsesie ci mai degraba optati pentru masuri stiintifice de reglare a greutatii corporale prin alimentatie.
9. Evitati dietele de soc si pe cele care se bazeaza pe alimente-minune.
10. Beti mai multe lichide, apa proaspata, ceaiuri naturale simple, sucuri naturale si mancati mai des ciorbe si supe de legume.

Autor:  Lucia Mihailescu