Site coolinaria.ro

Extractul de Kudzu ar putea trata alcoolismul


Extractul de Kudzu ar putea trata alcoolismul Cunoscuta si sub alte denumiri, precum Ko Fen, Ko Pu, Kung Pu, Kuzu sau Pueraria lobata, aceasta planta cataratoare este originara din Japonia si a fost importata si cultivata in intreaga lume, mai ales pentru a se preveni alunecarile de teren din zonele despadurite. Radacinile sale fixeaza foarte bine solul, iar planta cunoaste o rata exceptionala de crestere, ajutand efectiv la rezolvarea problemelor generate de eroziunea solului.

In China extractul de kudzu a fost folosit de multa vreme in scopuri medicale, iar de curand s-a emis teoria conform careia aceasta planta ar putea fi folosita pe viitor in tratarea alcoolismului, gratie unei substante active continuta atat de radacina cat si de flori. Substanta miraculoasa extrasa din kudzu se numeste "daidzeina" si ar putea avea efecte bune de inhibare a apetitului pentru alcool, mai ales daca este folosita in combinatie cu alte substante, deja recunoscute pentru efectele lor bune in tratarea alcoolismului.

Pana ce noul medicament va fi pus pe piata vor mai trece probabil ani buni de zile deoarece deoacamdata totul se afla in faza testelor de laborator. Ce s-a mai descoperit insa in legatura cu proprietatile terapeutice ale plantei de kudzu este faptul ca extractul din aceasta planta poate fi folosit pentru a ameliora afectiuni diverse ca problemele digestive, infectiile virale, afectiunile de inima, migrenele, afectiunile pielii sau cele ale gurii.

Kudzu are de asemenea si valori nutritive, radacina sa putand fi folosita ca ingredient in supe mai consistente, tocanite si chiar salate. Gustul este asemanator cumva celui al fasolei sau al mazarei, iar in Japonia s-a obtinut si un fel de tofu din kudzu, foarte apreciat in bucataria traditionala din acea tara. Ca efecte adverse, este indicat sa se administreze kudzu in special pe cale orala si mai putin prin alte metode deoarece exista riscuri pentru sanatate daca se injecteaza extracte diverse de kudzu fie intravenos, fie intramuscular.

Autor:  Lucia Mihailescu