Site coolinaria.ro

Preparatele la gratar si relatia lor cu cancerul


Preparatele la gratar si relatia lor cu cancerul Se stie de mai multa vreme ca gratarele de carne sunt oarecum legate de riscurile aparitiei cancerului, dar in prezent exista si dovezi ceva mai bine argumentate care arata ca, in conditii de consum exagerat, riscul chiar se dubleaza si se recomanda moderatie indiferent daca e vorba de gratare din carne sau alte alimente.

Periculos pentru sanatate in cazul gratarelor nu este atat produsul in sine si metoda de preparare aleasa cat mai ales portiunile carbonizate din mancare, care pot fi ingerate si care pot cauza in timp aparitia cancerului. Este adevarat in egala masura si ca alimentele preparate la gratar sunt mai sarace in grasimi, dar nu trebuie uitat sa se indeparteze mai intai marginile carbonizate si apoi sa se consume astfel hrana.

Suplimentar, ca masuri de precautie atunci cand se prepara alimente la gratar, trebuie cunoscut cu exactitate cum anume sa fie dozata temperatura pentru fiecare tip de produs in parte, astfel incat sa se poata gati o masa cat mai sanatoasa posibil. Carnea prajita prea mult sau prea putin, dar si alte alimente vor fi la fel de nocive pentru sanatate ca si portiunile carbonizate, rezultate la sfarsit.

Foarte importanta, de fiecare data cand se prepara un gratar, este si stropirea alimentului de gatit cu un sos special astfel incat sa fie evitata complet arderea produsului pe durata prepararii sale. Marinarea carnii cu ceva timp inainte este de asemenea puternic recomandata.

Autor:  Lucia Mihailescu