Site coolinaria.ro

Masline pentru sanatatea ta


Masline pentru sanatatea ta In istorie copacul de maslin a fost o sursa medicinala atractiva inca din timpul egiptenilor. Egiptenii considerau ramurile de maslin ca fiind un simbol a puterii nemarginite si nemuritoare, totodata uleiul era folosit in majoritatea proceselor de mumificare. Grecii foloseau ramurile de maslin pentru a sarbatori pe cei ce castigau jocurile Olimpice. Maslinul a fost folosit drept planta medicinala de secole intregi, atat maslinele cat si frunzele.
Frunzele de maslin
Pe timpul grecilor aceste erau folosite pentru curatarea ranilor deschise. Totodata actioneaza ca un diuretic, frunzele de maslin au proprietatea de a scade nivelul de zahar din sange (acest lucru a fost dovedit si in urma unor experimente). Mai contin si proprietati antibacteriene si lupta impotriva diferitilor virusi, microbi ce pot ataca trupul uman.
Uleiul de masline
Obtinut din fructele de maslin este extrem de bun pentru digestie de aceea se spune ca o lingura de ulei in fiecare dimneata este foarte sanatos. Uleiul de maslin este de asemenea extrem de bun pentru tenul uscat si este un conductor bun in obtinerea si mentinerea esentelor de uleiuri.
Folosit in prepararea sau ca supliment in diferite mancaruri ajuta la intretinerea inimii si a arterelor, iar un consum regulat previne cresterea nivelului de colesterol. Inca din perioada Bibliei acest ulei miraculos era folosit pentru mentinerea si intretinerea pielii dandu-i un aspect sanatos, moale, dar si hidratand-o. Iritatii de natua diversa se vindeca sau se pot ameliora printr-un tratament adecvat cu ulei de masline.
In alimentatie se recomanda intotdeauna inaintea untului sau a margarinei care nu prea fac bine sanatatii. Daca vreti ca uleiul de masline sa aiba un anumit gust sau doar sa va jucati cu el pentru a obtine o savoare mai diferita pentru anumite preparate puteti amestaa uleiul cu diferite ierburi sau picanterii si sa lasati toata compozitia inchisa o zi intr-o sticla pentru ca noile proprietati sa se amestece bine cu uleiul. Uleiul de masline trebuie stocat intr-un mediu rece, intunecos, de exemplu o camara bine aerisita sau chiar un dulap de bucatarie.

Autor:  Raluca Rusu