Site coolinaria.ro

Natto, un nou aliment minune


Natto, un nou aliment minune Natto este o mancare traditionala din Japonia, obtinuta prin fermentarea boabelor de soia cu Bacillus subtilis. Se serveste cu orez in special la micul desert fiind o sursa majora de proteine si inlocuind cu succes mesele de carne.

Natto este si sursa din care se obtine o enzima numita nattokinaza, foarte bogata in vitamina K si din care se pot crea suplimente alimentare sub forma de tablete, benefice pentru sanatatea sistemului circulator.

Mai usor de asimilat in organism decat natto, tabletele pe baza de nattokinaza se aude ca pot dizolva mai usor grasimile din sange, ameliorand afectiuni precum tromboze, feblite, embolism pulmonar sau atacurile de cord.

In ce priveste efectele secundare care pot aparea prin consumul de nattokinaza ca supliment alimentar, ele nu se impaca deloc bine cu medicamentele anticoagulante, reducant presiunea arteriala si necesitand de aceea si avizul medicului inainte de a fi administrate.

Nu se stie prea mult nici despre efectelor nattokinazei asupra femeilor gravide sau la cele care alapteaza, dar ca regula generala nattokinaza sau mesele de natto nu trebuie administrate daca exista sangerari in organism sau alte probleme mai grave de sanatate.

Autor:  Lucia Mihailescu