Site coolinaria.ro

Proprietatile miraculoase ale usturoiului


Proprietatile miraculoase ale usturoiului Multi evita pana sa si atinga usturoiul si nu avem de ce sa-i condamnam, adevarul este ca miroase foarte puternic si persistent incat chiar daca te speli repetat pe dinti sau mesteci guma mentolata mirosul continua sa ramana prezent destul de multa vreme. Insa pe cat de neplacut este mirosul pe atat de valoroase sunt proprietatile sale astfel incat usturoiul ramane unul dintre alimentele foarte importante pentru sanatate, un medicament oferit gratuit de mama natura cu niste caracteristici aproape unice. Iata o lista a proprietatilor curative ale usturoiului asa cum au fost ele dovedite de-a lungul timpului:
- Combate raceala, usturoiul este un produs natural ce te poate salva de raceala, el actioneaza ca un antibiotic atacand zona in care se afla virusul, totodata intareste sistemul imunitar si astfel nu mai esti usor predispus la bolile frecvente in anotimpul rece. Iar daca vrei sa te protejezi din timp, atunci usturoiul poate fi folosit ca un medicament preventiv ce se va transforma intr-o bariera de netrecut pentru microbi.

- Inlatura acneea, indiferent de varsta te poti trezi cu o eruptie pe ten de toata frumusetea. Super-usturoiul intervine din nou curatand corpul atat la exterior cat si pe interior si avand un rol important in eliminarea toxinelor din sange.

- Colesterolul mare, daca sunteti diagnosticat ca avand un nivel crescut al colesterolului atunci tineti o cura de usturoi in combinatie cu alimentele obisnuite; veti avea si o digestie mai buna tot datorita usturoiului si grasimea se va depune mai greu de asemenea gratie acestui aliment.

- Hipertensiunea, foarte multi dintre noi sufera de hipertensiune (traducere: pomparea intr-un ritm prea accelerat a sangelui), usturoiul are insa proprietatea de a controla aceasta anomalie provocand scaderea tensiunii arteriale, care apare fie din cauza greutatii mult prea mari, a fumatului ori a stresului.

Autor:  Raluca Rusu