Site coolinaria.ro

Ginkgo Biloba – cel mai longeviv arbore


Ginkgo Biloba – cel mai longeviv arbore Am tot auzit vorbindu-se despre Ginkgo Biloba, mai ales în expresii de tipul „extract de...” şi aveam impresia întotdeauna că este vorba despre un gen de „elixir al vieţii”, cu efecte miraculoase asupra organismului uman. Am considerat că acest subiect merită toată atenţia necesară aşa că iată rezultatul minicercetărilor mele pe această temă.

Ginkgo Biloba este un arbore de care Pământul se bucură de aproape 3500 de ani şi despre care călugării budişti cred că ar fi întruparea unor zeităţi, care au iubit atât de mult omenirea încât au hotărât să se dedice pentru vindecarea şi bunăstarea ei.

Arborele miraculos se cultivă intens în China, Franţa, Japonia, Coreea, dar există şi în România, însă ca o raritate. Toate elementele Ginkgo Biloba pot fi folosite cu succes în industria farmaceutică (scoarţa, mugurii, fructele) dar cel mai mare potenţial terapeutic îl au frunzele (care trebuie culese exact în momentul în care sunt perfect galbene, înainte de a deveni ruginii), având proprietăţi anticoagulante şi vasodilatante nemaipomenite. Extractele de Ginkgo Biloba se comercializează sub formă de comprimate, capsule, tincturi, siropuri, extract alcoolic.

Produsele pe bază de Ginkgo Biloba sunt folosite cu succes pentru:
- creşterea capacităţii de concentrare şi memorare;
- tratarea depresiei cronice;
- combaterea ischemiei cardiace;
- terapia trombozelor;
- vindecarea tulburărilor de circulaţie cerebrală şi periferică;
- reducerea oboselii oculare;
- ameliorarea simptomelor cauzare de vitiligo;
- însoţirea tratamentului specific pentru: degenerescenţă maculară şi retinopatie diabetică, tumori cerebrale şi mamare;
- diminuează efectele specifice sindromului premenstrual;

Pe lângă toate acestea, produsele cosmetice pe bază de Ginkgo Biloba au efecte senzaţionale în lupta cu celulita, iar gelurile de duş specifice contribuie la păstrarea fermităţii şi elasticităţii pielii.

Ginkgo Biloba este o minune a naturii dar să nu crezi cumva că dacă te îndopi cu produse pe bază de aşa ceva vei fi veşnic tânăr şi sănătos. Totul trebuie făcut cu măsură, căci excesele de Ginkgo Biloba pot cauza: greaţă, diaree, anxietate, anorexie, cefalee, erupţii cutanate. De asemenea, produsele pe bază de Ginkgo Biloba sunt interzise pentru femeile însărcinate şi cele care alăptează, pentru copiii sub 12 ani şi persoanele care suferă de hemofilie.

Autor:  Raluca Alupoaie